Crnogorska policija
Printscreen
Crnogorska policija

Printscreen

Crnogorska policija, Foto: Printscreen

Njen nestanak policiji je prijavila porodica, nakon što Simić, koja više od pola godine provodi u Kotoru, 6. septembra nije ušla u avion kojim je tog jutra trebalo da otputuje u Kanadu.

Medijima se obratio njen bivši suprug Vladimir Krstanović, objašnjavajući da je Simić poslednji put viđena 5. septembra u Kotoru, dok je s koferima u rukama napuštala stan.

Da li će crnogorska policija uspeti da locira Ljuljanu?

 

On je napisao da Simić godišnje provodi sedam ili osam meseci u Kotoru, a da je ostatak godine u Kanadi s decom i porodicom.

- Ljiljana je uplatila avionsku kartu za 6. septembar 2020. godine. Imala je let iz Dubrovnika, s polaskom u 9.30 ujutru. Uopšte nije sela na taj let i gubi joj se svaki trag. Stupio sam u kontakt s policijom u Kotoru. Da je propustila avion sigurno bi se javila meni, našoj deci ili familiji - napisao je Krstanović.

On dodaje da su im čudne finansijske transakcije s kartice koju koristi njegova bivša supruga, a o čemu njihovoj ćerki stiže izveštaj.

- Pregledali smo sve račune u poslednjih šest meseci. Ljiljana je trošila mesečno oko 4.000 dolara. U zadnjem mesecu je pazareno i više puta podignut je novac s kartice - potrošeno je i skinuto skoro 17.000 dolara. Viza centar je ugasio taj račun, dok im se Ljiljana ne javi. Ona nikada nije bila bez novca, niti je podizala u kešu veliku sumu novca - kazao je on.

Crnogorska policija

Youtube/Printscreen

Crnogorska policija, Foto: Youtube/Printscreen

Krstanović dodaje da su o nestanku Ljiljane Simić, koja je i kanadska državljanka, obavestili njihovu ambasadu u Beogradu.

Objašnjava da im je inspektor iz Kotora, koji vodi slučaj, rekao da Ljiljana uopšte nije prešla granicu Crne Gore.

- Poslao sam mu izveštaj Vize iz kog se vidi gde su vršene zadnje transakcije, kako bi policija mogla da proveri video kamere. Za sada, policija je na jednom video-snimku videla čoveka koji je vozio Ljiljanin džip. Došao je na benzinsku stanicu, sipao gorivo, ušao u prodavnicu da plati. Pokušao je da koristi Ljiljinu karticu, ali pošto je bila stopirana, platio je kešom - kazao je on.

Simić je smeđokosa, braon očiju, srednje visine.

Rođena je juna 1966. godine u Lipljanu, na Kosovu. Do 1987. godine živela je u Kragujevcu, kada se i odselila u Kanadu.

Krstanović naglašava da njegova supruga vozi "nisan rouge - SUV", tamno srebrne boje, metalik, registarskih oznaka CAMR949 - ONTARIO. Dostavio je i nekoliko njenih fotografija, kako bi, oni koji je prepoznaju i znaju nešto o njoj, mogli da obaveste policiju i pomognu im da je pronađu.