S motora u pokretu bacili bombu na kuću optuženog, eksplodirala pored prozora dečije sobe

Nije bilo povređenih, dok je pričinjena materijalna šteta

Hladan motor
Foto: Shutterstock

Nepoznata osoba sinoć je bacila ručnu bombu na kuću Elvedina Mahmutovića, direktora firme „Smart Invest“ i optuženog u predmetu "Tower", koja se nalazi u sarajevskom naselju Šip.

Ova informacija potvrđena je i iz firme “Smart Invest“, koja se oglasila saopštenjem koje prenosimo u celosti.

- Dve osobe su se dovezle na motoru i bacile bombu na kuću direktora „Smart Investa“. Napadač je pogodio prozor dečije sobe na drugom spratu u trenutku kada je petero dece radilo školske zadatke u sobi, prilikom čega se pukim slučajem bomba odbila od poluotvoren prozor i eksplodirala u dvorištu kuće. Policija je pregledala snimke nadzornih kamera koje su sve snimile i uzela izjave očevidaca - stoji u saopštenju.

Navodi se da Mahmutović sumnja na dve osobe.

Mirza Hadžibadić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, kazao je za "Avaz" da je policija dojavu dobila u 21:47 sati te da nije bilo povređenih, dok je pričinjena materijalna šteta.

- Policija je obavila uviđaj - dodao je Hadžiabdić.

Opštinski sud u Sarajevu prošle godine je potvrdio optužnicu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo protiv Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića. Oni su uhapšeni u akciji "Tower" zbog krivičnog dela primanja dara i drugih oblika koristi.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi