Tuga
Shutterstock/Ilustracija
Tuga

Shutterstock/Ilustracija

Tuga, Foto: Shutterstock/Ilustracija

Marin Rončević, otac dvogodišnje Mile Rončević, obolele od leukemije koja se bori za život u Dečjoj bolnici Kantrida u Rijeci, sazano je u četvrtak uveče da su troškovi lečenja u Dečijoj bolnici u Filadelfiji značajno veći od milion američkih dolara, koliko se do sada predviđalo, te da oni iznose oko 2,8 miliona dolara.

Pročitajte još:

Kako je rekao za "Jutarnji list", javili su mu to iz bolnice u telefonskom razgovoru. Radi se o eksperimentalnom lečenju, a u SAD-u se u kliničke studije besplatno mogu uključiti samo američki državljani, dok svi ostali plaćaju troškove terapije i istraživanja.

Preporučujemo još:

Rončević je potvrdio da taj iznos mora da plati odmah, jer bolnica ne pristaje na otplatu na rate. Mila bi u SAD trebalo da krene već sledeće nedelje, jer su sve mogućnosti lečenja u Hrvatskoj i Evropi već iscrpljene.

- Uprkos celoj našoj imovini koju smo uložili i pomoći ogromnog broja ljudi, taj iznos za nas je, na žalost, nedostižan – rekao je potreseni Marin.

Mili je akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7 dijagnostikovana pre godinu dana i prošla je pet ciklusa hemoterapije te nakon pola godine ušla u remisiju. No, bolest se vratila pre mesec dana, kada se dogodio relaps, i Mila ponovo leži na Odeljenju hematoonkologije u Dečjoj bolnici Kantrida.

Putem društvenih mreža pokrenuta je akcija za prikupljanje sredstava za lečenje Mile Rončević u SAD-u. Otvoren je i račun za donacije HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - "darovanje za zdravstvene potrebe - lečenje Mile Rončević".