Reportaža O Dr. Vladi Đajiću
Alo
Reportaža O Dr. Vladi Đajiću

Alo

Reportaža O Dr. Vladi Đajiću

Ovu reportažu sam uradio, u Branescima rodnom selu Dr. Vlade Đajića.

Ovo je njegova rodna kuća, gde je rođen i završio osnovnu školu. Dr. Đajić je odrastao u skromnim životnim uslovima i bio je dobar đak a kao dete pomagao je roditeljima u poslovima na selu.

-Ovo je moja kuća gde sam rođen i kao dete proveo moje dečačke dane sa mojim komšijama. Ovde u mojim rodnim Branescima u opštini Čelinac sam završio osnovnu školu, a onda sam otišao u Banjaluku, gde završavam srednju Medicinsku školu, a potom Medicinski fakultet.

- U Banjaluci sam počeo lekarski posao, a onda i dalje školovanje i specijalizaciju u Beogradu - kaže za Alo Dr.Vlado Đajić i priseća se dečačkih dana u rodnim Branescima.

- Pored škole i dečije igre kao dete sam morao da pomažem roditeljima. Jedan dan smo deda i ja vozili seno na drvenim kolima. Put je bio loš... same rupe. I kola se prevrnuše u potok i jedva ostasmo živi - priča Dr. Vlado Đajić: Na proslavi kada je u njegovim rodnim Branescima otvorio i komšijama predao na upotrebu novi asfaltni put za koji njegove komšije, oni rekoše da je on najzaslužniji i prozvaše ga Knezom Branesaca.

Zbog svega što čini svojim komšijama i što nije zaboravio rodno selo. Kad je u Branesce došao Dr. Đajić svi su ga grlili ljubili i želeli da pozdrave.

Kažu da su ponosni na doktora, što je sada poznati lekar neurolog, koga poznaju sve veće svetske klinike i što im pomaže i često obilazi i leči bolesne komšije. Taj dan se samo pričalo o Dr Đajiću koji je i narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske i što ima veliku podršku Predsednika Predsedništva BiH Milorada Dodika, predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović i premijera Radovana Viskovića. Dr Vlado Đajić je direktor Kliničkog centra u Banjaluci,a u svetu je poznat po jedinstvenom projektu. Pregledao više od 50 hiljada ljudi i smanjio smrtnost od moždanog udara za 50 procenata.

O njegovim rezultatima se govorio na brojnim Kongresima neurologa, a sada u Banjaluci pravi evropski zdravstveni centar, gde dolaze najpoznatiji lekari iz Amerike, Rusije, Austrije, Nemačke, Srbije i drugih zemalja koji operišu i rade sa kolegama u Banjaluci.

Dr. Đajić uveliko radi na izgradnji kardio hirurgije, koja će uskoro biti puštena u rad. Dr. Đajić je i predsednik Fondacije "Djeca nam se radjala" čime se uhvatio u borbu sa belom kugom.

Nedavno je celu svoju platu narodnog poslanika dao za desetoro dece koja su rođena na njegov rođendan. Dr Đajić je ugledni lekar koga kad se pojavi u gradu svi pozdravljaju i zahvaljuju za ono što čini za narod.

-Uveliko radimo na podizanju nataliteta u Republici Srpskoj, pomažu i naša braća iz Srbije. Među prvima nas je podržalo rukovodstvo FK. Crvena Zvezda koje je u Banjaluku dovelo veterane Crvene Zvezde koji su sa veteranima Borča odigrala humanitarnu utakmicu.

- Mi smo im na tome mnogo zahvalni - kaže Dr. Vlado Đajić. Ovo je jedini direktor koji se ne vozi službenim nego svojim kolima i koji sam plaća svoje telefonske račune.

- Nedavno je pozvao svog prijatelja Halida Bešlića kome je Dr. Đajić spasio život koji je za radnike Kliničkog central besplatno u Banjaluci održao veliki koncert. Eto to je Dr. Đajić humanista i Narodni doktor koji spasava živote ljudi.

Tagovi