Amfilohije
Alo! M.Josida
Amfilohije

Alo! M.Josida

Amfilohije , Foto: Alo! M.Josida

Mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije ocenio je da je najavljena krivična prijava ministra kulture Crne Gore Aleksandra Bogdanovića zbog koncerta održanog u Herceg Novom, "svedočanstvo nerazumlja". On je dodao da to nije kultura, nego njeno poricanje i "nekultura najgore vrste".

- To nije prvi put od njega i to je znak njegove neobrazovanosti, za to je dokaz i njegov predlog da ikonu Bogorodice Filermose strpa u onu pećinu. Sve to pokazuje da je on zalutao u kulturu i postavlja se pitanje ko je takvog čoveka i postavio na to mesto - rekao je mitropolit za hercegnovsku televiziju "Novi".

Pročitajte još:

Na manifestaciji "Trg od ćirilice" u Herceg Novom, tokom koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju" Georgiev je pevao "Tamo daleko" i "Crna Gora i Srbija to je jedna familija". Povodom zastave na koncertu održanom u okviru humanitarne manifestacije, koja je ministru Bogdanoviću takođe sporna, mitropolit Amfilohije kaže da je to crkvena zastava, a trobojka je, kaže, i zastava kralja Nikole Petrovića.

Aleksandar Bogdanović

Youtube Printscreen

Aleksandar Bogdanović, Foto: Youtube Printscreen

- Poricati trobojku, a predstavljati se za ministra Crne Gore, ne spada u normalne stvari. Pesmu 'Tamo daleko' peva cela Evropa. Biti protiv te pesme u Crnoj Gori, i to u ime Crne Gore, postavlja pitanje koja je to Crna Gora. To nije moja i Crna Gora Petrovića. To nije Crna Gora, to je Montenegro - ocenio je mitropolit.

Udruženje Crnogorski pokret podnelo je krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv Mitropolije crnogorsko-primorske i pevača Vlada Georgijeva.

Ispovest preživelog turiste na Hvaru: "Ja sam lekar, a nisam mogao da mu pomognem!" Zatekao jezivu scenu u kupatilu (FOTO)

AUTOR: Jutarnji list/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 15.08.2019. 17:21 "Odjednom nam je svima postalo loše" Bruno Mankuso, Foto: Youtube Printscreen - Pravo je čudo da nije bilo više mrtvih s obzirom na jačinu plinova koji su brzo ispunjavali potpalublje jedrenjaka Atlantia", rečenica je koja se mogla čuti tokom iscrpne istrage u hvarskoj luci, a koji su nadgledali italijanski policajci.

Crnogorski pokret navodi da je prijavu podneo zbog krivičnih dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Crne Gore, i krivičnoga dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje.

Mitropolija je saopštila da je to samo jedna u nizu prijava koju protiv njih podnosi taj pokret, a koja, kako smatra, nema pravnu težinu. Podnošenje krivične prijave je najavilo i Ministarstvo kulture Crne Gore.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT