Miraš Dedeić
Printscreen
Miraš Dedeić

Printscreen

Miraš Dedeić, Foto: Printscreen

- Sve to je presmešno. Marić misli da ga Miraš juri po zadatku nekadašnje jugoslovenske Udbe kao pisca knjige „Deca komunizma“, a Miraš samo želi malo slave, želi u „Parove“ i stalno pokušava da dođe do njega preko raznih ljudi, i tako godinama - navodi on.

U mantiji upao na modnu reviju, pa manekenkama gledao ispod suknji! (VIDEO)

AUTOR: Sputnik; D.K. DATUM I VREME: 17.09.2019. 16:45 Snimak na kome mitropolit takozvane „crnogorske pravoslavne crkve" (CPC) Miraš Dedeić sedi u prvom redu i sa pažnjom prati manekenke na jednoj modnoj reviji u Crnoj Gori, postao je hit na društvenim mrežama.

 

Tu priču potvrđuje nam i sam Marić, koji priznaje da susret i bilo kakav kontakt sa, kako kaže, udbašem Mirašem uspešno izbegava još od devedesetih godina zato što želi da sačuva živu glavu.

Milomir Marić

printscreen

Milomir Marić, Foto: printscreen

- Verujem da su još oko njega preživele ubice Udbe, u njegovoj crkvi oni su sada đakoni. Udba je izmislila tu naciju, crkva je registrovana u policijskoj stanici na Cetinju i prirodno je da je vodi jedan Miraš Dedeić. Sećam se još kada sam živeo u Rimu, 1992. godine, u italijanskim novinama, u delu koji je bio rezervisan za pisma čitalaca, video sam pismo nekakvog Miraša Dedeića koji pozdravlja srpsko oružje, srpski Dubrovnik, srpska osvajanja i koji slavi Slobodana Miloševića. Molio sam tada Srbe u Rimu da mi organizuju susret s njim. Oni su mi rekli da to nipošto ne činim jer on radi za Udbu i da će poslati izveštaj o meni, pa nikad više neću moći da se vratim u Beograd jer će me označiti kao stranog špijuna. Od tog dana, svaki susret s njim izbegavam, a on stalno pokušava da dođe do mene, da ga snimim i ubacim u neku emisiju ili „Parove“ - kaže Marić.

 

Potom još jednom napominje da je Miraš veoma opasan jer je povezan i sa ozloglašenim crnogorskim klanovima...
- Onaj Zelenaš, čudni lik što se stalno slika sa Mirašem, izmislio je oficirsko-religioznu uniformu božjih ratnika, mada će jednog dana biti uhapšen kao narko-diler. On stoji iza škaljarskog i kavačkog klana, a Miraš blagosilja akcije koje oni izvode, uključujući i krvnu osvetu među njima, tako da vam je valjda sad jasno zašto ću nastaviti da bežim od Miraša - odlučan je novinar, bez obzira na to što bi Miraš verovatno bio prava atrakcija u vili rijalitija „Parovi“.

Miraš: Ja ga još čekam...

Kada smo Miraša pitali za Marića, on je imao nešto drugačiju verziju priče...

- On je pre nekoliko godina, možda ima tri godine, obećao da će doći kod mene na Cetinje da me snimi, ali nikad nije došao, a ja ga još čekam. Neko ga je uplašio, rekao mu je da su oko Miraša sve neki kriminalci i ubice i on se grdan uplašio. To mu je možda Amfilohije rekao - naveo je Miraš.

 

BONUS VIDEO: Vernici strahuju: Ako danas udari grom, to Sveti Ilija isteruje đavola!