"TERAJU NAS DA JEDEMO S PODA" Radnici u Crnoj Gori započeli štrajk glađu, otkrili jezive uslove u kojima ih drže!

Crnogorski pomorci, njih više od 20, koji su smešteni u karantinu Vučje u Nikšiću, prete štrajkom glađu, jer se, kažu, nalaze u nemogućim uslovima, po trojica u sobama, zdravlje im je ugroženo i jedu s poda, piše podgorički Dan.

Crnogorski brod
Crnogorski brod, Foto: printscreen

Pomorci su se i ranije žalili na nehuman odnos nadležnih prilikom prevoza i smeštaja u karantin.

Oficir navigacije, pomorac Radoje Ðurišić, za podgorički dnevnik kaže da su 24 sata dnevno zaključani u sobama u kojima ne mogu da se kreću i da obavljaju osnovne životne potrebe.

Iz Nacionalnog koordinacionog tela nisu hteli da komentarišu položaj pomoraca, koji kažu da, pored loših uslova, niko ne vodi računa ni o njihovom zdravlju.

Ðurišić optužuje to telo i ističe da je ovakva situacija velika bruka za državu.

 

"Tražili smo i da nam se uradi test na virus korona, koji ćemo mi da platimo ako treba, ali sve to ignorišu. Pre dve večeri zamalo nije izbio incident, kada su pokušali da smeste četiri pomorca u jednu sobu. Oni su to odbili, pa je došla interventna policija koja im je pretila hapšenjem", ispričao je Ðurišić.

Ističe da već uveliko razmišljaju da započnu štrajk glađu, jer su im, kaže, ugrožena osnovna ljudska prava.

Povezane vesti

 • Korisnik: Anja
  04/06/2020 - 15:03
  A gde bi smestili i u kakvim uslovima u karantin strance kad ovako se odnose prema svojim pomorcima, strasno.Kako da im urade testove, kad ih nemaju i nemaju labaratoriju u kojoj ce iste da obrade.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi