Benzinska pumpa
Profimedia.rs
Benzinska pumpa

Profimedia.rs

Benzinska pumpa, Foto: Profimedia.rs

Pročitajte još:

 

Direktor i vlasnici su pristali na povećanje od 50 KM (oko 3.000 dinara), što je bilo nedovoljno pa su svi radnici dali kolektivni otkaz, napisao je na svom blogu trebinjski političar Nebojša Vukanović (PDP).

Na pumpi su radnici radili u smenama 12–24, 12-48, u skladu sa Zakonom o radu, a plate su bile oko 500 maraka (oko 30.000 dinara), dok je, kako prenose bosasnki mediji, na pumpama „Nešković“ mnogo gora situacija, jer radnici rade za minimalac u smenama 12–24, pa se očekuje da li će i oni na sličan način reagovati.

Benzinska pumpa

Profimedia

Benzinska pumpa, Foto: Profimedia

Tako su se radnici postarali i da benzinska pumpa bude zatvorena, a mogla bi da proradi tek ako se angažuju radnici iz drugih delova Hercegovine.

Preporučujemo i ovo:

 

- Otvaranje velikog broja radnih mesta u Dubrovniku, koja su dva do tri puta bolje plaćena u odnosu na Trebinje, umnogome je relaksiralo situaciju jer gazde ne mogu više da ucenjuju radnike kada ima alternativa i posla u Dubrovniku. Valjda će korektan odnos privrednika u Dubrovniku uticati i na poboljšanje uslova rada i povećanje plata u Trebinju i Hercegovini - napisao je Vukanović.