Zaplena droge
Mup RS
Zaplena droge

Mup RS

Zaplena droge, Foto: Mup RS

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri osobe koje se terete za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje velikih količina marihuane "skank" iz Crne Gore u BiH i dalje prema Hrvatskoj i Evropskoj uniji.

- Optuženi se terete da su, delujući kao organizovana kriminalna grupa, radi sticanja imovinske koristi od 2018. do 30. januara 2019. organizovali i realizovali više kamionskih transporta "skanka" - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Pojašnjavaju da se radi o drogi čija vrednost na ilegalnom narko-tržištu u BiH dostiže iznos od najmanje 1.000 evra po kilogramu.

Pojašnjava se da su optuženi "skank" skrivali na više različitih lokacija u BiH, a potom su dogovarali dalju preprodaju, isporuku i preuzimanje.

- Krijumčarena droga je u dva navrata otkrivena i oduzeta u ukupnoj količini od oko 761 kilogram, što predstavlja jednu od najvećih zaplena u BiH u proteklom periodu - ističu u Tužilaštvu BiH.

Optužnica je, uz dokazni materijal, prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

- Tužilaštvo i u budućnosti nastavlja odlučnu borbu protiv organizovanih struktura narko-kriminala - navode u Tužilaštvu BiH.

pročitajte još