VLADA U ZAGREBU NAPRAVILA OZBILJNU GREŠKU! Pukao hrvatski zdravstveni sistem: Zovu iz bolnica, rekli smo im da više ništa ne možemo da uradimo

Hrvatske veledogerije već neko vreme ne isporučuju lekove bolnicama zbog ogromnog duga, a iz vlade pokušavaju da umire situaciju, tvrdeći da će problem biti rešen usoro, piše zagrebački Jutarnji list.

Hrvatska, korona
Hrvatska, korona, Foto: EPA

Ukazuje se da je nestašica lekova u bolnicama postaje sve veći problem nakon što su veledrogerije zbog ogromnih dugova obustavile isporuku.

Ministarstvo zdravstva, odnosno vlada, nisu u proteklih desetak dana uspeli da se dogovore sa veledrogerijama o plaćanju duga koji iznosi 6,5 milijardi kuna.

Ivan Klobučar, šef Oktal Pharme, jedne od hrvatskih veledrogerija, za N1 je rekao da imaju ogroman pritisak iz bolnica.

"Zovu nas zamenici direktora, pomoćnici ili šefovi odeljenja, traže da im dostavimo određene lekove. Mi smo jasno i glasno rekli da to više nismo u stanju zbog ogromnog duga koji postoji", rekao je Klobučar i dodao da je reč i o akutnim terapijama za onkološke bolesnike, koji moraju redovno da primaju lekove.

Upozoro je da je pitanje trenutka kada će, kako je rekao, negde eksplodirati jer ljudima, ako su bolesni, to je naravno najveći problem u životu.

Situacija, ističe, nije za smirivanje, nego za rešavanje.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi