Crnogorska policija
Foto: shutterstock
Crnogorska policija

Foto: shutterstock

Crnogorska policija , Foto: Foto: shutterstock

PROČITAJTE JOŠ:

 

Oni su bili u automobilu na parkingu u neposrednoj blizini kuće Jabučanina u Bajovoj ulici. Osumnjičeni Jovanović im je prišao na nekoliko metara, izašao iz vozila, ispalio više hitaca prema žrtvama i pobegao, pišu crnogorski mediji.

Nakon sat vremena od pucnjave, crnogorska policija je znala identitet osumnjičenog, a u vozilu kojim je upravljao Jovanović pronađeni su tragovi. Svi dokazi će biti poslati na veštačenje Forenzičkom centru.

Jovanović je ispalio više projektila od kojih su dva Jabučaninu nanela dve prostrelne rane u grudi, ali mu život nije u opasnosti. Perović je povređen u butinu. Oni su prevezeni u Klinički centar u Podgorici, gde su operisani.

Pištolj glok17

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Istražitelji su u okviru istrage priveli više osoba na informativni razgovor. Porodice Jovanović i Jabučanin su u kumovskim relacijama, ali su od ranije u sukobu. Jovanović ne živi u Crnoj Gori, a danas je trebalo da se javi na izdržavanje zatvorske kazne, piše CDM.

Na njega je pucano 2013. godine. Tada mu je ispred Sportskog centra na Cetinju, u trenutku dok je izlazio iz automobila i krenuo ka teretani, napadač prišao sleđa i ispalio projektile u njegovom pravcu. Sve se odigralo naočigled građana na terasama dva lokala koji se nalaze u blizini.

Jovanović se tereti da je 19. decembra 2015. godine, između 12.30 i 13 sati, u Ulici Ivana Crnojevića ispalio pet hitaca iz vatrenog oružja prema Neđeljku Peroviću, koji su ga promašili.

Vatrenom obračunu je prethodila svađa zbog neraščišćenih računa. Nakon što je potegao pištolj i ispalio hice, Jovanović je pobegao.

Jabučanin je vlasnik auto placa "Prima kar", a Perović izdaje apartmane.