Porodica Kumburović
Facebook Printscreen
Porodica Kumburović

Facebook Printscreen

Porodica Kumburović, Foto: Facebook Printscreen

Tragedija koja je potresla čitav region! Trudnica Jana Kumburović, njen suprug Ratko, njihova ćerka Nina (12) i prijatelj Darko Vujošević udavili su se u Skadarskom jezeru u Crnoj Gori, kada se usled nevremena prevrnuo čamac sa devet putnika!

Pročitajte još:

Kako saznajemo, tragedija se dogodila u nedelju, oko 15 sati, kada se porodica i još nekoliko ljudi vraćalo iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru. Čamcem je upravljao monah manastira Goran Kimpanov Neofit (43) iz Zrenjanina, koji je posle tragedije uhapšen zbog sumnje da je putnicima ugrozio bezbednost. U čamcu se nalazilo devet osoba, bez propisane opreme, a kako saznajemo, tragedija se dogodila u povratku iz manastira ka obali. 

Kako navode crnogorske „Vijesti“, Kumburovići, Vujošević i još nekoliko osoba u nedelju su bili gosti manastira Vranjina, gde je uz liturgiju proslavljan imendan igumana Neofita.

- Mi smo bili poslednja grupa. Nas devetoro. Krenuli smo, oko 14.30 sati, iz manastira prema obali. Odjednom je počelo veliko nevreme, udarili su veliki talasi na jezeru i došlo je do velike nesreće. Čamac se potopio i čitava porodica se podavila - trudnica u četvrtom mesecu trudnoće, njena kćerka, suprug i Darko Vujošević iz Kuča. Počeli smo da plivamo, pokušavajući da se spasemo. Jana i Ratko su mogli da se spasu, ali su spasavali dete i tako je došlo do nesreće. Baš teška i velika tragedija. Prvo je Jana uhvatila Ninu ispod ramena, ali su ih talasi poklopili. Potom je ponovo uspela da je izvuče, ali dete je opet počelo da tone. Pokušala je da je uhvatila za kosu, a onda su obe potonule. Ratko je krenuo za njom, pa je i on počeo da se davi. Darko je krenuo da im pomogne, pružio im je dasku, ali ga je talas poklopio, pa se i on utopio... Nama je garderoba otežavala, bežali smo levo-desno prema obali, nekako smo se spasli - ispričao je Radojica Rašović, koji je takođe bio gost manastira.

Potraga za još troje nestalih i dalje traje, a na licu mesta su vatrogasci, službe nacionalnog parka i meštani. 

Poznanik porodice Kumburović Mađo Dobrović iz Podgorice ispričao je za „Alo!“ da su Kumburovići bili časna i poštena porodica i da su svi koji su ih poznavali duboko potreseni.

Preporučujemo još:

- Ovo je velika tragedija za celu državu. To je bila siromašna, ali čestita porodica. Živeli su od seljačkog posla. Oni su iz zetskog sela Bistrica, koje se nalazi u blizini jezera. Jana je zatrudnela posle deset godina. Ovo je velika tragedija - ispričao je Dobrović, koji se od Kumburovića oprostio i na Fejsbuku.

Objavio je njihove fotografije, uz tužan natpis: „Teškog srca ovo objavljujem, počivajte u miru moje namučene komšije i prijatelji“.

Monah upozoravao na nevreme! Usled nevremena došlo je do velikih talasa. Monah je pre povratka upozorio goste da sačekaju da prođe nevreme, dok ih je u čamcu molio da sednu na svoja mesta, ali ga oni nisu poslušali i došlo je do prevrtanja. Jedan gost rekao je da su zapravo posetioci bili ti koji su insistirali da se vrate. - Bilo je veliko nevreme i molili smo igumana Neofita da nas prebaci, jer su neki od nas kasnili na posao. Jedan je morao u 16 sati da bude na poslu. Molili smo kaluđera da nas vozi Moračom, da ne zakasnimo, a on nam je govorio da su talasi veliki i da sačekamo, ali mi smo odbili. Nas je prebacio pre grupe koja se izvrnula - kazao je Boban M., koji se prevezao ranije.