Protestanti okupljeni zbog izmena Zakona o veroispovesti vređaju i psuju Srbe!
alo.rs
Podgorica
Podgorica, Foto: IN4S

Kolone automobila sa crnogorskim obeležjima krenule su ranije jutros ka Podgorici iz više crnogorskih gradova, na protest koji je počeo u 12 časova.

Ispred parlamenta je prisutna i policija, a okupljeni, koje su pozdravili poslanici DPS-a, SD-a i poslanik Liberalne partije Andrija Popović, istakli su parole: "Crnogorska država, crnogorska crkva, crnogorski narod" i "Nisu ovo poslanici nego srpski najamnici".

Okupljene "patriote" pevaju državnu himnu, a zapaljeno je više baklji i dimnih bombi.

Podgorica
Podgorica, Foto: IN4S

Skandira se "Ne damo državu", a nacionalisti su zapevali i: "Što ste na nas digli hajku, četničku vam...", "Dritane Srbine", Nije ovo Srbija"...

Mogu se čuti i uvredljive parole upućene predsedniku i potpredsedniku Građanskog pokreta URA, Dritanu Abazoviću i Filipu Adžiću.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović apelovao je juče građane da odustanu od masovnog okupljanja, pozivajući ih da "svoje političke stavove iskažu kroz forme koje poštuju zdravstvene mere".

Sekulović je dodao da kršenje zakona treba sankcionisati, ali da poziva da se vodi računa o potpunoj zaštiti ljudskih prava.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović juče je takođe ukazao da su zbog aktuelne epidemije koronavirusa zabranjeni skupovi i apelovao da ne bude kršenja mera.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Trig

28.12.2020 14:02

Bas me zanima,koliko ih se to skupilo....Veliki broj je 50000,100000 ljudi.Nema sanse da ih je toliko.Saka jada...

SRPKINJAIZCG

28.12.2020 16:58

@Trig - MUJO ALIJA BALIJA AVRAM I NESTOR? ZEV ZEV ZEV