Policija, rotacija, sirene
Shutterstock/zef art
Policija, rotacija, sirene

Shutterstock/zef art

Foto: Shutterstock/zef art

Policija je navela da je u tom slučaju saradnjom slovenačkih i američkih bezbednosnih organa sprečena realizacija "planiranih ubistava oružjem", ne otkrivajući detalje.

Oružje je u SAD zaplenila američka služba za nacionalnu bezbednost, čime je sprečen potencijalni streljački pohod u Sloveniji, potvrdila je popodne na telekonferenciji za novinare policijska uprava Kranj, preneli su slovenački mediji.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenog, policija je navela da se radi o osobi koja do sada nije bila ni u krivičnom niti prekršajnom postupku. Zbog interesa dalje istrage nije želela da potvrdi ni navode medija da se radi o već punoletnoj osobi iz okoline Kranja, srednjoškolcu s problemima u školi, nakon spekulacija u štampi da je ta osoba pripremala "streljački pohod", sličan onima koji se često događaju u SAD.

Za sada nema indicija da je u navodnom planiranju oružanog napada učestvovalo više osoba.

Američka služba za nacionalnu bezbednost otkrila je u paketu koji je bio upućen u Sloveniju, pištolj Glok i automatsko ofanzivno oružje Remington s pripadajućim vrstama municije i o tome obavestila slovenačke organe bezbednosti koji su zatim reagovali.

Sve se odvijalo u aprilu, navedeno je na konferenciji za novinare u policijskoj upravi Kranj.