Kosovo, skupština
AP
Kosovo, skupština

AP

Kosovo, skupština, Foto: AP

* Prištinsko ministarstvo trgovine i industrije danas je donelo odluku o ukidanju poreza na uvoz prirodnog meda i krompira iz Severne Makedonije

* Takse uvedene 16. avgusta ove godine

* Sa druge strane, Severna Makedonija ponovo je omogućila uvoz mlade ribe i ikre sa teritorije KiM

"Danas je ukinuta taksa i kako je rekao resorni ministar Endrit Šalja ova odluka je doneta nakon sporazuma sa Severnom Makedonijom da se ukloni zabrana uvoza prodaje ribe sa teritorije KiM i uvoza žive ribe namenjene uzgajanju ili punjenju ribnjaka sitnom ribom poreklom sa KiM“, saopšteno je iz ministarstva.

Pročitajte još:

Sa druge strane, Severna Makedonija ponovo je omogućila uvoz mlade ribe i ikre sa teritorije KiM.

Na konferenciji za medije u makedonskoj vladi, ministar ekonomije u toj zemlji Krešnik Bekteši rekao je da neće biti kompromisa i ustupaka kada je reč o standardima koje treba da ispunjavaju izvoznici.

Kako je on naveo, Severna Makedonije nije pretrpela nikakvu štetu zbog zabrane izvoza makedonskog meda i krompira na KiM koja je bila uvedena sa prištinske strane pre mesec dana.

Mali Marko je imao neobičnu molbu za Vučića, a predsednikov odgovor oduševio je prisutne!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs DATUM I VREME: 05.09.2019. 15:18 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u Budimpešti srpsku školu "Nilola Tesla" i najavio podršku države, a decu pozvao da vole svoju otadžbinu.

Prethodno je makedonska vlada zabranila uvoz mlade ribe i ikre sa teritorije KiM zbog neispunjavanja standarda kontrola kvaliteta i ispravnosti robe na kosovskoj strani.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!