Policijski uviđaj
Masanori Josida
Policijski uviđaj

Masanori Josida

Policijski uviđaj, Foto: Masanori Josida

 

Zoran Ristikić iz Teslića ponovo je prijavljen policiji, sada zbog sumnje da je prevario ženu iz Dervente za 2.750 evra (5.500 maraka), potvrđeno je za Srpskainfo.

Ristikić je i ranije hapšen i dovođen u vezu sa većim brojem prevara na području dobojske regije.

Prema našim informacijama, Ristikić je prevario nesretnu ženu, koju je slagao da joj može pomoći da naplati odštetu, jer joj ćerka ima zdravstvenih problema zbog proteklog rata.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez rekla je, navodeći inicijale, da im se u utorak obratila žena koja je rekla da joj se Ristikić najverovatnije lažno predstavio kao zastupnik prava svih fizičkih lica kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Oštećena je s njim dogovorila da je zastupa u predmetu potraživanja ratne odštete za civilne žrtve rata, a za to mu je dala veći iznos novca – pojasnila je Kerkezova.

Ona je dodala da je o svemu obavešten dežurni tužilac OJT Doboj.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je Ristikić stupio u kontakt sa nesretnom ženom i rekao da joj može pomoći da naplati ratnu odštetu.

– Ćerka te žene ima probleme sa sluhom, što je posledica prethodnog rata. Ristikić joj je rekao da će pomoći da ona dobije pare za to, a na ime toga joj je izvukao oko 5.500 maraka – pojasnio je naš sagovornik.

Nakon što je prošlo nekoliko meseci žena je shvatila da je prevarena i celi slučaj je prijavila policiji.

Trenutno je u toku provera prijave koju je podnela ova žena.

Protiv Ristikića je izveštaj podnesen i prošle godine. On je tada svojoj žrtvi obećavao da će joj “srediti” da dobije određenu nadoknadu za povredu koju je zadobila na radu u inostranstvu. Na osnovu toga od nje je uzeo skoro 30.000 maraka, piše Srpskainfo.