Policija
Alo!/Masanori Jošida
Policija

Alo!/Masanori Jošida

Policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Učenik budvanskog srednjoškolskog centra "Danilo Kiš" D. P (16) brutalno je pretučen pre nekoliko dana u školi kada su ga napala tri mladića iz Bara, preteći mu pištoljem.

Na učenika drugog razreda, kako se sumnja, nasrnuli su mladići od 17, 18 i 19 godina, nanevši mu teške telesne povrede.

Lekarskim pregledom u podgoričkom Kliničkom centru utvrđen je prelom vilične kosti kod učenika i hematomi po glavi.

Pročitajte još:

 

- Sve se dogodilo kada je na kraju prvog časa D. P pitao profesorku da ode do toaleta. Tada je video ispred škole drugove i otišao samo da im se javi. Kada je izašao, neko ga je sa leđa jako udario i on je pao. Okrenuo se i vidio njemu nepoznate mladiće. Potom su ga dvojica uhvatila, a treći počeo da udara - navodi se u prijavi policiji.

Mladić je uspeo da pobegne, a čuo je onda pretnje da imaju pištolj i "da će dobiti svoje".

Mladić je utrčao u školu i krenuo uz stepenice, a Barani su krenuli za njim.

- U strahu da uđe u svoju učionicu, jer bi se nasilnici obračunali sa profesorkom, mladić je utrčao u učionicu kod profesora u drugo odeljenje. Nije uspeo ni da izusti da ga jure i prete mu da će ga ubiti, u učionicu su uleteli Barani, gde je nastavljena tuča. Profesor je uspeo jednog mladića da odvoji, kada je skočio i učenik iz drugog odeljenja i sprečio još jednog nasilnika. Profesor je rekao da odmah neko pozove policiju i upravu škole. Mladići su i tada pretili da imaju pištolj - navedeno je u prijavi.