Zdravko Krsmanović
Printscreen
Zdravko Krsmanović

Printscreen

Zdravko Krsmanović, Foto: Printscreen

Potpredsedik NDP Zdravko Krsmanović premino je noćas na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Tu informaciju je za Srpskainfo potvrdio predsednik NDP Dragan Čavić.

– Razgovarao sam sa članovima Zdravkove porodice, on je preminuo noćas nakon komplikacija s upalom pluća i visokom temperaturom. Osoblje Kliničkog centra je bilo maksimalno angažovano na njegovo lečenju, ali je priroda moždanog udara bila takva da, nažalost, ovakav ishod nije neočekivan – rekao je Čavić.

Pročitajte još:

 

Krsmanović je 22. februara doživio moždani udar u Istočnom Sarajevu, nakon čega je prevezen u Sarajevo gde je bio operisan.

NDP je saopštio da je odlaskom Krsmanovića ostao bez jednog od svojih najprepoznatljivijih članova.

-Kao doskorašnji narodni poslanik, a ranije i kao načelnik opštine Foča, Zdravko Krsmanović će ostati upamćen kao beskompromisni borac za demokratiju i prosperitet Republike Srpske i njenih građana. Zdravko Krsmanović je dobio mnoge životne bitke, ali je, na žalost, ovu izgubio. Narodni demokratski pokret se ovom prilikom zahvaljuje ljekarima i osoblju Univerzitetsko – kliničkog centra u Sarajevu na maksimalnom angažovanju u liječenju Zdravka Krsmanovića. Mjesto i vrijeme sahrane potpredsjednika NDP će biti naknadno saopšteno – rečeno je u NDP.

 

Podsećamo, Krsmanović je bio poslanik ove stranke u prošlom mandatu Narodne skupštine RS.