Radoje Petković
Facebook
Radoje Petković

Facebook

Radoje Petković, Foto: Facebook

 

Istaknuti član srpske zajednice, potpredsednik VSNM Grada Kastav i dugogodišnji član SDSS-a Radoje Petković izgubio je bitku za život i podlegao povredama dobijenim u brutalnom napadu u Viškovu, objavljeno je na Fejsbuk stranici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Kanjon Morače, Morača

Profimedia

Podsetimo, građevinski preduzetnik brutalno je pretučen krajem aprila ispred jednog kafića na području opštine Viškovo, a zadnjih nekoliko nedelja bio je u komi u KBC Rijeka, a prognoze su bile loše.

Napadač Ilija Glavić (49) je u istražnom zatvoru, a Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci potvrdilo je za „Jutarnji list“ da ga istražuje zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo nanošenje teških telesnih povreda. Međutim, za sada u Tužilaštvu ne odgovaraju da istraga ide u smeru toga da je Petkovića napao zbog nacionalne pripadnosti.

Pročitajte još:

Sumnja da je napad bio motivisan nacionalnom netrpeljivošću pojavila se nakon što je otkriveno da se Ilija Glavić nalazi na popisu osumnjičenih za ratne zločine na području Republike Srpske, koji je izdao Centar za istraživanje ratnih zločina i traženje nestalih Republike Srpske.

Podsetimo, napad na Petkovića dogodio se 24. aprila na parkiralištu pored kafića u Stuparima na području opštine Viškovo.

Prema informacijama kojima raspolaže Tužilaštvo, Glavić je Petkovića sustigao i povukao rukom prema sebi i zadao mu udarac šakom u lice. Kada je Petković počeo da pada, Glavić ga je pridigao i ponovio udarac od kojeg je žrtva pala na tlo.

Nakon što je uspeo da se podigne, nasilnik je ponovo krenuo prema njemu i zadao mu još jedan udarac šakom u lice. Petković je tada pao, ostavši bez svesti, ali je Glavić nastavio da ga tuče.

Milorad Dodik

Alo!/Petar Marković

 

Komentari (1)

Cece

10.06.2019 14:39

Kakva je razlika izmesju ubistva Olivera Ivanovica I njega?Olivera barem siptari nisu mucili.Ovo sigurno nasi politicari nece dici na visok nivo.Da nebi opterecivali odnose.A pokusaj ubistva Srba na Rabu?