Crna Gora, Miloš Vučević
Grad Novi Sad
Crna Gora, Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Crna Gora, Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

U crnogorskim gradovima su nastavljeni molebani i litije povodom usvajanja spornog Zakona o veroispovesti. Među vernicima je bila naša čitateljka, koja je ponela snažne utiske i odlučila da Milu Đukanoviću uputi apel! 

- Predsjedniče naš, zar stvarno misliš da je ova "ludost" naša, kao naroda tvog, zaista ludost? Mislim, da bi u ovom trenutku trebao i ti biti ovako lud. Hajde, preruši se u Čovjeka, onog što čeka u tebi, da te ne prepoznaju, pa uđi u samo jedan tren ove naše, moje i tvoje litije! Ajde, budi "lud", jer ti ta ludost (mudrost) "predsjedniče" treba da te spasi od sebe samog. Evo te, tvoj narod od nove godine neprestano spasava u sve većem broju, ne bi li ti postao nov. Ako je nama nemoguće, Bogu "predsjedniče" sve biva moguće. Zamisli predsjedniče da ovaj tren bude tvoj, odlučujući tren, za vječnost! I zamisli da ovaj tren ti izabereš da budeš ponovo rođen. Da budeš ono što si trebao biti. Da budeš pravdoljubac svog naroda. Stani, čuj, sva se tvar raduje. I tvoje biće sija svjetlošću, onom koja se davno pomrači u tebi. A, sad iskra budi plamen vječne Crne Gore u srcu tvom. Zamisli..." – poručila je na svom izvornom ijekavskom govoru Zorka Knežević i upitala ga da li se stidi pred Bogom:

Milo Đukanović

EPA

Milo Đukanović, Foto: EPA

- Odgovorite mi galije carske, vi što mislite da stojite na tronu raspetoga Hrista. Što ste se osilile da svojom nedostojnom rukom udostojite sami sebe krsnog znamenja nad narodnim časnim glavama, namučenim odveć golim nevoljama poniženja i natovareni bremenom vaših obećanja. Natovareni otrovom bezdušnih riječi izgovorenih iz usta koji nemaju stida... onog stida o kom je moja baba Ivana govorila, stida pred Bogom, a vidi se da ga nemate, jer se od naroda ne stidite… ili ste u slabosti vašoj silnoj zaboravili šta je stid... Recite da ne znate, da vas bar malo opravdamo i izmolimo i za vas spas, jer i mi sami nemamo dovoljno ljubavi da vas ponesemo do nebeskog svoda i od svetoga roda zatražimo milost… - napisala je naša čitateljka na kraju poruke.

 

 

Komentari (4)

kanidja

30.01.2020 00:40

Milo pravi problem gde ga nema. Neka zida svoje crkve i pravi svoju sektu, kad mu ionako Srpske crkve smetaju - nema smisla da ih otima. pa onda nek se razborjava slobodno ko je ko i ko gde ide nedeljom. Izmislka nelo srpsko pitanje a on brani Srbima da su Srbi, a Srbi ne brane njegovima da su Montenegrini. Izvrce teze vec 30 godina ali sad je uhvacen. Nema pregovora, samo povlacenje zakona i posle smena na izborima

Ана

30.01.2020 06:39

Предивно..само на жалост председник то неће разумети...превелика тама око његовог срца.

flamantes

30.01.2020 10:08

Srpkinja iz HN je dobila utočište u Crnoj Gori i sad čini sve protiv Crne Gore, je li to pošteno?