NESLAVAN KRAJ MILOVE STRANKE Predložena zabrana DPS-a

Predsednik Pokreta za Promjene (PzP), sa izborne liste Za budućnost Crne Gore je izneo i predlog da se u Crnoj Gori zabrani rad DPS Mila Đukanovića, ali da se s tim ne slažu drugi koalicioni partneri.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: EPA

Medojević je u emisiji Intervju na RTCG rekao da Crkva traži da 10 ljudi bliskih njoj budu na listi "Za budućnost Crne Gore", ali da se na kraju sve svelo na kandidata za premijera Zdravka Krivokapića.

- On je bio ''broj jedan'' zato što je to tražila Crkva da bi podržala našu listu - rekao je Medojević.

Treba li zabraniti rad DPS-a?

Ukupan broj glasova: 981

 • Da: 65% (642)
 • Ne: 26% (258)
 • Ne znam: 4% (40)
 • Nemam neko mišljenje: 4% (41)

Lider PZP je rekao da ne deli baš sve stavove sa Krivokapićem o tome koliki treba da bude uticaj Crkve u dnevnoj politici.

Razumljiva je, kako je naveo, veza Krivokapića sa Amfilohijem, ali je sada vreme da se Crkva vrati svom primarnom zadatku.

Kazao je i da nije hteo da ide na nedavni sastanak sa Amfilohijem u Ostrog jer smatra da to nije mesto gde treba da se priča o mandatima i resorima.

- Ono što je crkva radila istorijski sjajno to su litije, mislim da je najbolje da se sveštenici sada vrate u manastire, da nastave tu svoju misiju moralne obnove - rekao je Medojević.

Andrija Mandić i Medojević
Andrija Mandić i Medojević, Foto: AP

Lider PzP-a je kazao da ceni SPC, da je vernik i da je dao maksimalan doprinos da se Crkva zaštiti, ali je i uputio apel crkvenim velikodostojnicima da poštuju Ustav, gde se jasno navodi da je Crkva odvojena od države.

Pojasnio je da se nije sastao sa Krivokapićem jer je još ranije rekao da kandidat za mandara ma podršku pet poslanika njegovog pokreta.

- Kada dobije zvanični mandat od predsednika, mi smo spremni da se sastanemo i da razgovaramo o ciljevima i prioritetima vlade, gde možemo dati najbolje doprinose i biti najkorisniji... Naravno da očekujemo od mandatara da nas obavesti kakvo je njegovo viđenje vlade - rekao je, između ostalog, Medojević.

Rekao je da će, u slučaju da Krivokapić pod "pritiskom lobija" kaže da PzP ne može biti u vladi, da će glasati za vladu i dati joj manjinsku podršku, te da je neće je rušiti, ali da će je kritikovati.

Dodao je da članice DF-a misle da treba povući sankcije Rusiji, ali da drugi konstituenti vlasti ne dele taj stav.

To pitanje će, kako je rekao, biti predmet dogovora, jer nije bilo jedno od stavki u potpisanom sporazumu.

Medojević se zalaže i da se DPS-u Mila Ðukanovića zabrani rad, ali dodaje da se sa tim ne slažu drugi konstituenti.

- Ja bih to radikalno pravo zmiju u glavu - kazao je Medojević.

Povezane vesti

 • Korisnik: nurija
  30/09/2020 - 13:38
  ma je..te se radite sta ocete ja odok u focu.
 • Korisnik: Danijel
  30/09/2020 - 12:51
  To nije demokratija.
 • Korisnik: lule
  30/09/2020 - 11:36
  Dok nisu pobedili na izborima svi su se pozivali na podrsku SPC a sada im vec smeta. Da nije bilo te podrske bili bi opozicija do Milove smrti a mozda i dalje.
 • Korisnik: Budimir Milutinović
  30/09/2020 - 11:35
  To je loš predlog. Ako se tako krene naredni pobednici zabraniće sadašnje pobednike. To je odlika diktature (šestojanuarska diktatura ili Fašizam) da se zabranjuju političke partije.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi