Sahrana Momira Bulatovića
in4s
Sahrana Momira Bulatovića

in4s

Sahrana Momira Bulatovića, Foto: in4s

- Srbija pamti sve i Srbija ne zaboravlja ništa. Srbija ne zaboravlja ničije dobro, Srbija ne zaboravlja ničije zlo. I svakom se nastoji i trudi da vrati po zasluzi. Momir Bulatović je svojim životom zaslužio zahvalno sećanje - poručio je Vulin na sahrani na podgoričkom groblju Čepurci, gde su prijatelji i građani izražavali saučešće porodici Momira Bulatovića.

Vulin je rekao da je Bulatović čovek koji, kada je počeo građanski rat u bivšoj Jugoslaviji, nije oklevao da stane uz svoj narod i da, kada je počela agresija na SR Jugoslaviju, nije tražio opravdanja da se skloni pred NATO paktom već je opet bio uz svoj narod.

Momir Bulatović

Printscreen

Ministar je u ime predsednika Aleksandra Vučića i u ime Vlade Srbije porodici Bulatović preneo izraze najdubljeg saučešća, kao i svim građanima Crne Gore, ali i svom srpskom narodu i položio vence.

U delegaciji je bio i general-major Želimir Glišović, načelnik Uprave za operativne poslove VS.

Poslednji pozdrav svom partijskom kolegi, prijatelju i saborcu uputio je i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

- Suočen sa dužnošću koja se ne odbija i čašću da se opraštam od jednog od najvećih sinova ove zemlje i ovog naroda, stojim pred vama sa velikom obavezom i dvostrukim zadatkom. Zadatkom za koji nisam siguran koliko mogu odgovoriti, jer danas treba da se oprostim od, s jedne strane, državnika koji je svojim delom trajno obeležio decenije iza nas, a s druge, od brata i prijatelja sa kojim sam podelio i dane i godine zajedničke borbe za tradicionalne vrednosti - rekao je Mandić.

Momir Bulatović

Printscreen

Dodaje, da su se za državu naših predaka u koju smo svi verovali, zajedno borili.

- Ja tu crtu između Momira državnika i Momira brata i prijatelja nikada nisam povlačio. I kada smo raspravljali najteža politička pitanja nismo ni na trenutak zaboravljali naš lični odnos, pun poverenja i razumevanja. Istorija će morati da prizna da je državno i nacionalno rukovodstvo kojem je on pripadao prva pružila otpor okupaciji istočne Evrope od strane takozvanog novog svetskog poretka i bankarskog fašizma - naglasio je lider NSD-a.

Pročitajte i:

Malena Savezna republika Jugoslavija, istakao je Mandić, koju su vodili Slobodan Milošević i Momir Bulatović kao i srpski narod koji je ostao izvan njenih granica, a na čijem čelu se nalazio Radovan Karadžić hrabro su odličili da ne pristanu na okupaciju.

- U vremenu kada se to nije smelo javno saopštiti oni su gromoglasno izjavili da će samo njihov narod i niko drugi donositi odluke o vlastitoj budućnosti. Čak je i velika Rusija tada zaćutala i bila oborena na kolena. Tada su politički čelnici, proslavljeni maršali i generali ove naše velike moćne saveznice spustili glave i savili kičme pred pobednicima hladnog rata. Nažalost, Momir i Slobodan nisu dočekali da vide pobedu njihovih ideja na svetskoj političkoj sceni, ali sadašnja moderna Evropa i one strukture koje se vraćaju tradicionalnim vrednostima i nacionalnoj suverenosti svakog dana su sve brojnije i jače - ocenio je Mandić.

Podsetimo, nekadašnji predsednik Crne Gore i predsednik Vlade Savezne republike Jugoslavije, Momir Bulatović, biće sahranjen u 15 sati na groblju u selu Raći kod Kuče, nedaleko od Podgorice.

Momir Bulatović je bio prvi predsednik Republike Crne Gore koji je izabran na višestranačkim izborima i predsednik Savezne vlade Savezne republike Jugoslavije.

Bio je osnivač DPS-a, SNP-a i NŠ-a.