Hrvatska policija
Profimedia
Hrvatska policija

Profimedia

Hrvatska policija, Foto: Profimedia

- Stariji sin se uznemirio i vrištao. Dok me je tukao ispred automobila deca su to sve videla, a kasnije kad me udarao u gepeku samo su čuli moje vriske - kaže Mihaela čiji je bivši muž (39) ranije razmišljao o svešteničkom pozivu i završio je teologiju.

Pročitajte još:

U pomoć su joj priskočili građani koji su sve videli, pa su napadača odgurnuli od vozila i na taj način njoj omogućili da pobegne. Nakon toga, on se zajedno s decom automobilom udaljio s mesta događaja, a iste noći je uhapšen na području Osječko-baranjske županije. Određen mu je pritvor, a osumnjičen je za pokušaj ubistva i povredu prava deteta.

Inače, to nije bio prvi put da ga je prijavila: "Njegova mama je rekla da i ja snosim deo krivice za ovo što mi se dogodilo jer je on bio isprovociran mojim dosadašnjim postupcima, time što sam ga prijavljivala socijalnoj službi. Prijavila sam da sam dobila udarac u 9. mesecu i da me je u 8. mesecu pratio po kraju - nastavlja priču Mihaela za "Provjereno" i dodaje da nije dobijala povratne informacije od policije.

Preporučujemo i ovo:

Ona ima višestruke prelome lobanje, potpuno smrskanu šaku, ranu i podliv ispod oka, kao i 13 rana za šivanje i zaostale komadiće metala u glavi. Kako je "24sata" već pisao, njen bivši suprug, koji je po struci teolog, kobnog dana je jedno njihovo dete pokupio u vrtiću, a potom se dovezao do stambene zgrade na Peščenici po drugo dete. Planirao je da oh odvede u Osijek gde mu žive roditelji.

Tog četvrtka ispred zgrade predao joj je prljav veš koji je uzeo u vrtiću. Uzela ga je i počela da se udaljava.

- Čekaj, imam još nešto za tebe - iznenada je povikao.

Žena je počela da se vraća, no čim mu je prišla udario ju je po glavi vrećicom u kojoj je bio neki metalan predmet. Sumnja se da je reč o tegovima od pet kilograma koje je imao na spravi za vežbanje. Nakon udarca od kog je na trenutak ostala bez svesti, uspeo je da je ugura u prtljažnik dok su se njihova deca već nalazila u automobilu. Nakon što ju je ugurao, udario ju je još nekoliko puta. Njene krike čuli su susedi i potrčali joj u pomoć. Oni su odgurnuli nasilnika, a za to vreme ona je uspela da pobegne do zgrade u kojoj živi kao podstanarka s dvoje male dece. Policija ga je pronašla oko ponoći u Osijeku i uhapsila. Prema saznanjim "24 sata", imao je jedan promil alkohola u trenutku hapšenja i do sada nije osuđivan.

U subotu su nasilnika doveli pred sudiju Županijskog suda u Zagrebu koji mu je odredio istražni zatvor kako ne bi mogao da utiče na svedoke ili da ponovi delo.