ustaše
Tanjug
ustaše

Tanjug

ustaše, Foto: Tanjug

- Siguran sam da će nadležne institucije u Hrvatskoj i dalje činiti sve da se počinioci što pre identifikuju i izvedu pred lice pravde. Ovo je pravo vreme da se pokrene i potpuna zabrana svake upotrebe notornog pozdrava "Za dom spremni" - navodi se u saopštenju izraelske Ambasade koje je potpisao ambasador.

Mor je naveo da je bio tužan i duboko šokiran lošim vestima koje su stigle iz Varaždina o vandalizmu na novom spomeniku izgrađenom kao znak sećanja na žrtve holokausta, smeštenom nasuprot varaždinske sinagoge. Spomenik je izgrađen od cigli iz ustaškog logora smrti Jasenovca.

Mor je istakao da ovaj vandalski čin jasno pokazuje da u Hrvatskoj još ima ljudi koji nisu naučili nikakvu lekciju iz istorije i iz najveće tragedije u čovečanstvu koju su nacisti i njihovi saradnici u Evropi, a i u Hrvatskoj, naneli jevrejskom narodu, prenose hrvatski mediji.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Зоран

26.11.2020 18:26

Спавачи Мосада, прекините да глумите жртве.Израел је међу првима признао Хрватску, шатро нисте знали на каквим темељима је направљена. Тра ла ла.