Radovan Karadžić
Profimedia
Radovan Karadžić

Profimedia

Radovan Karadžić, Foto: Profimedia

Prisluškivanje BIA dovelo je do slučajnog otkrivanja Radovana Karadžića, bivšeg lidera bosanskih Srba, takođe osuđenog pred Haškim tribunalom.

Pročitajte još:

Karadžić je, kao što je poznato, stvorio drugi identitet – dr Dragan David Dabić. Prekinuo je sa starim životom i počeo sa novim. Čak se i javno pojavljivao, a da niko nije posumnjao o kome je zaista reč.

Ključno je, naime, bilo aktiviranje jednog starog Karadžićevog telefonskog broja. Taj broj je srpskoj službi dostavio SFOR iz Bosne, desetak godina ranije, uz podatak da ga je Karadžić nekada koristio. Broj je ubačen u bazu i niko nikad nije pomislio da će ga neko ponovo koristiti. Kad se onda jednom slučajno uključio.

Dragan Dabić

Profimedia

Dragan Dabić, Foto: Profimedia

Karadžić je očigledno mislio da je zaboravljen taj broj koji dugo nije bio u funkciji i počeo je da se dopisuje sa bratom. Pričali su u ženskom rodu, ali je BIA jednostavno krenula u proveru. I tako je ubrzo krenulo sve da se odmotava.

Filmski scenario jutros na Vidikovcu! Potera po naselju, policija na nogama!

AUTOR: ALO.rs/Pink/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 08.08.2019. 08:44 Munjevita reakcija Mladen Mijatović, Foto: Printscreen * Beogradska policija rano jutros uhapsila mladića * Prišao ženi i otrgao je zlatni lančić * Pokušao da pobegne između zgrada, ali je uhapšen Beogradska policija rano jutros u munjevitoj akciji uhapsila je mladića koji je jutros otrgao sa vrata zlatni lanac ženi (45) i pobegao ka obližnjim stambenim zgradama.

Uhapšen je u 21. jula 2008. godine u Beogradu, kao dr David Dabić, neprepoznatljivog izgleda.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT