Zagreb
Google street view
Zagreb

Google street view

Zagreb , Foto: Google street view

Grafit je snimio stanar zgrade koji je izrazio zgroženost i zabrinutost zbog sve češćeg veličanja ustaških NDH i njihovih zločinaca. Vjekoslav Maks Luburić je bio ustaški oficir i zapovednik sistema koncentracionih logora među kojima je najzloglasniji bio Jasenovac.

PROČITAJ JOŠ:

Važi za najbrutalnijeg zapovednika među ustašama zbog brojnih zločina u koje je umešan.

- Kao branitelj, dragovoljac i ratni zapovjednik Satnije MDP Šolta izražavam zgražanje i zabrinutost na grafit koji je jutros osvanuo u Karamanovoj ulici u Splitu: "MAKSOVI MESARI" kojim se veliča ustaške koljače ustaškog zločinca Maksa Luburića ("generala Drinjanina").
Najprije italijanski političar Tajani poseže za našom Dalmacijom, a onda s druge strane poklonici onih koji su našu Dalmaciju prepustili Italijanima veličaju NDH i njihove zločince. Dok s druge strane na svaki mogući način se omalovažava antifašistički pokret koji je Dalmaciju i naše ostrvo vratio u okrilje Hrvatske.

PREPORUČUJEMO:

Ako se ovim pojavama ne bude suprostavljalo pravosudnim merama te sistemskim obrazovanjem i širim društvenim delovanjem, te građanskim aktivizmom pitam se: Dokle će se ovo sve skupa dovesti ?. Strah me je - stoji u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk.

Hrvatsku je poslednjih dana zahvatila epidemija ustaštva. Pre nekoliko dana u tom gradu su zidovi jedne škole i vrtića bili ispisani grafitima "Mrzim školu i Srbe" i "Za dom" i slovom "U" sa kukastim krstom.

U Splitu su pre nekoliko dana noževima i palicama napadnuti i vaterpolisti Crvene Zvezde, koji su jedva izvukli žive glave.