Kolinda Grabar Kitarović
Tanjug/ Dimitrije Goll
Kolinda Grabar Kitarović

Tanjug/ Dimitrije Goll

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Da je do isporuke došlo, ministar bi zasigurno pozvao medije na predstavljanje nove igračke na baterije, ali od tog posla očigledno nema ništa- prenosi portal Bog Rata.

PROČITAJ JOŠ:

Dani Ešhar, tadašnji zamenik predsednika uprave kompanije Aeronautics, uveravao je medije kako su informacije o problemima oko ove kompanije nesitine i da se radi o podmetanju konkurencije, a da će sistemi sigurno i na vreme biti isporučeni Hrvatskoj. Obzirom kako je petak 15.03.2019. bio rok za isporuku sistema, izgleda da je jedina neistina zapravo bila uveravanje o isporuci bespilotnih sistema na vreme.

PREPORUČUJEMO:

Nova protivpožarna sezona je pred vratima, a predmetne bespilotne letelice bi zasigurno pomogle i u akcijama potrage i spašavanja na nepristupačnim terenima koje se posebno intenziviraju s dolaskom proleća i leta. Neuspeh u isporuci ovog sistema je još jedan udarac i za Ministarstvo obrane kojem nakon neuspele nabavke aviona F-16 očigledno ništa ne polazi za rukom.

- Pošto je problem na vrijeme isporučiti 6 malih letelica, kako vjerovati Izraelcima da će biti sposobni da u 15 narednih godina isporučuju rezervne djelove za sistem Orbiter? - pita se autor teksta na hrvatskom internet portalu.