Groblje, sveštenik, sahrana
E-stock/Katarina Mihajlovic
Groblje, sveštenik, sahrana

E-stock/Katarina Mihajlovic

Groblje, sveštenik, sahrana, Foto: E-stock/Katarina Mihajlovic

Opšta bolnica u Zaboku mora da isplati 10.500 kuna za duševni bol i još 6.000 kuna sudskih troškova nakon što je zamenila telo pokojnika. Dakle, ova žena je otvorila kovčeg na sahrani svoje majke, ali je umesto tela svoje majke bila druga mrtva osoba.

Pročitajte još:

Dva mrtva tela su zamenjena bolničkom greškom 2014. Neposredno pred sahranu, porodica i rođaci pokojnika otvorili su kovčeg u mrtvačnici na groblju i doživeli šok kada su tu pronašli drugu ženu, ali u odeći koju su ostavili u bolnici, prenosi Podravski. hr.

Majka ove žene bila je u isto vreme u drugom kovčegu na drugom groblju, a druga porodica nije otvorila kovčeg, tako da nisu imali ideju da postoji velika konfuzija.

- Više od tri sata na dan sahrane, pre sahrane, ja i moja porodica čekali smo zamenu tela pokojnika. Pokojna Ivanka bila je obučena u odeću pokojne Katice, koja je bila vidno premala i nije imala zube, iako su zubi uredno ostavljeni zajedno sa odećom u bolnici - rekla je Podravski.hr kćeri pokojne Ivanke.

Preporučujemo još:

Na kraju krajeva, obe sahrane bile su odložene na nekoliko sati, ali zamena tela je još uvek bila uspešna - na vreme.

Nije poznato da je došlo do greške u bolnici, ali iz mrtvačnice su rekli da postoji mogućnost da je zbog promaje papir sa ličnim podacima odleteo.

- Sećam se se da je došao nekakav pogrebni prevoznik iz Zlatara i rekao da je stigao po telo pokojne gospođe Ivanke. U frižideru sam imao jedno mrtvo telo ženske osobe, a u mrtvačnici ni na stolovima nije bilo mrtvih tela za predaju. No, to nije bila osoba po koju je došao prevoznik, ali mi je rekao da će uzeti ovu koju ima u frižideru. Mislio sam da se šali i tek kad ju je odvezao i nakon pola sata me nazvao shvatio sam da je stvarno odvezao pogrešnu osobu - rekao je zaposleni u bolničkoj mrtvačnici.