Hrvatska policija
Shutterstock/meunierd
Hrvatska policija

Shutterstock/meunierd

Hrvatska policija, Foto: Shutterstock/meunierd

Šta se u nedelju kasno uveče dogodilo u Nuštru tokom fizičkog sukoba maloletnih tinejdžera iz Nuštra i Cerića, odnosno naknadno nakon što su se u taj sukob direktno i indirektno uključili njihovi roditelji, predmet je istrage koja se već dva dana vodi u PU vukovarsko-srijemskoj.

Prema verziji priče porodice iz Nuštra, njihov je 14-godišnji sin bio žrtva napada šestorice svojih vršnjaka iz Cerića, a prema verziji porodice iz Cerića, njihov je sin bio žrtva otmice i premlaćivanja od strane 14-godišnjaka iz Nuštra i njegovog oca.

Redakciji Jutarnjeg lista u ponedeljak uveče javio se otac 14-godišnjeg dečaka iz Nuštra, tvrdeći kako je njegov sin noć pre na prevaru namamljen u jednu kuću gde ga je fizički napala skupina od šestorice dečaka iz susednog sela Cerić.

Ležao na tlu, mlatila ga šestorica

- Bilo je to oko 22.30 sati. Sina je nazvao prijatelj iz komšiluka da nešto dođe kod njega. Ja sam mu rekao da ne ide, da je kasno, ali on je rekao da ga treba samo na pet minuta i da će se odmah vratiti, no kako se nije vratio nakon pet minuta, seo sam u automobil i krenuo prema toj kući. Kada sam joj se približio, imao sam šta da vidim. Moj je sin ležao na tlu, a njih šestorica su ga mlatili. Žestoko sam zakočio, izjurio iz auta, a većina napadača se razbežala. Ostala su samo dvojica, od kojih je jedan takođe vrlo brzo umaknuo, a jednoga sam uhvatio - ispričao je otac dečaka iz Nuštra.

Dodao je kako su momci iz Cerića njegovog sina namamili tako što su njegovog prijatelja pod pretnjom batinama naterali da ga izvuče iz kuće. Sin mu je posle ispričao i da su ga prvo ubacili u kuću tog prijatelja i tamo tukli, a onda im je uspeo na trenutak pobeći, ali su ga sustigli ispred kuće i nastavili mlatiti. Sin mu je tada rekao da je taj drugi dečak iz Cerića, sin jednog njihovog poznanika i čoveka kojega svi znaju u tom kraju budući da je i politički angažovan.

Urlici, psovke, pretnje

- Ne želeći prvenstveno deci praviti probleme, odlučio sam tog dečka odvesti kući u Cerić i reći njegovom ocu šta se dogodilo te ga zamoliti da s njim reši tu situaciju, da se to više ne ponavlja. Naime, sukob između njih dogodio se zbog neke devojke. Uglavnom, seli smo u automobil, s nama je bio i moj sin, i otišli smo u Cerić, ali nisam pravo ni parkirao kad me taj čovek dočekao pred kućom. Nisam mu uspeo niti reći što se dogodilo, a on je počeo urlati na mene, psovati me, pretiti, rekao je da će sada otići po sekiru i zatući me, da odakle meni pravo da otmem njegovog sina... Pokušao sam s njim razumno razgovarati, ali kada sam uvideo da to nema smisla, seo sam u automobil i sin i ja smo se vratili kući te sam onda sve prijavio policiji - ispričao je sagovornik iz Nuštra.

Međutim, u utorak je njegov telefon bio isključen a njegova supruga je rekla da su joj muža ujutro nazvali iz policije da treba doći dati izjavu. No, ostao je u policiji ceo dan. I ona je potvrdila priču svoga supruga, rekavši kako je od vremena odlaska njenog muža iz kuće u potragu za sinom do njihova zajedničkog povratka u kuću proteklo možda 15 minuta.

No, otac dečaka iz Cerića ima potpuno drugačiju priču.

- Moj je sin bio žrtva otmice i premlaćivanja od strane tog čoveka iz Nuštra i njegovog sina. Zgrožen sam kao roditelj da se takvo što može dogoditi i za svoje dete tražim samo pravdu - rekao je taj čovek koji je tokom razgovora bio vidno uzbuđen i uznemiren.

Potvrdio je da su se njegov sin i dečak iz Nuštra fizički sukobili u nedelju naveče, ali njihova verzija onoga što je usledilo drugačija je od one koju je ispričao sagovornik iz Nuštra.

Pomokrio se od straha

- Otac tog dečaka iz Nuštra odjednom se pojavio među njima, ostala deca su se razbežala, a on i njegov sin su počeli mlatiti mog sina. Taj čovek ima 120 kilograma, a moj sin 50. Onda su ga na silu ugurali u auto i tamo su ga celo vreme mlatili da se dete od straha i bolova pomokrilo, a onda je taj čovjek nazvao nekoga na telefon i kazao mu da mu donese pušku da mi ubije sina. Možete misliti kako se dete osećalo i šta mu je prolazilo kroz glavu. Pretio mu je da će mu kuću zapaliti, spominjao majku... Ma, užas! Meni su u međuvremenu sinovi prijatelji, koji su pobegli od ovoga, rekli šta se dogodilo. Bio sam izvan sebe kada se odjednom pred mojom kućom parkirao njegov automobil. Izjurio sam van i svašta sam mu rekao, ali nisam mu pretio. Bilo mi je važno samo izvući sina iz auta i spasiti ga. Rekao sam da sve ide na policiju. Sin je bio izbezumljen - ispričao je otac dečaka iz Cerića.

Na  pitanje kakve su povrede kod sina nastale, odgovorio je da ga je otac dečaka iz Nuštra "iskusno tukao po zatiljku i leđima gde se najmanje vide povrede".

- No, bojim se da su duševne povrede puno teže i ne znam kako će one zaceliti. Samo tražim pravdu za svog sina i da se to više nikada nikome ne dogodi - rekao je otac dečaka iz Cerića.

Iz PU vukovarsko-srijemske odgovorili su da je kriminalističko istraživanje u toku te da će više o samom događaju izvestiti u sredu.