Andrej Plenković
Tanjug
Andrej Plenković

AP/Daniel Kasap

Andrej Plenković, Foto: AP/Daniel Kasap

 

* otimaju stan porodici Vulićević iz Beograda

*  Oni čekaju da ja umrem. Čudi me da hrvatski pravni sustav sebi može dopustiti da posle svih odugovlačenja ovako jednostavan slučaj stigne do Ustavnog suda. Kako sam ja to narušila hrvatski ustav? - poručila je vlasnica stana na Hvaru. 

* Porodica iz Beograda kupila stan poštujući sve procedure, a sada ostaju bez njega

 

Hrvatska je poslednji bastion fašizma u Evropi. Ne, nije preterivanje. Zašto? Za početak, treba uzeti u obzir reakciju državnog vrha nakon serije napada na srpske povratnike u Hrvatsku, koje predsednica Kolinda Grabar Kitarović nije želela uopšte da komentariše, a premijer Andrej Plenković je izjavio da je u „pitanju delo pojedinaca, a ne klima u društvu“.

Koliko je postalo uobičajeno da Srbe napadaju u Hrvatskoj, ali i da im uzurpiraju imovinu samo zato što su srpskog porekla, najbolje pokazuje priča na sajtu „index.hr“. Naime, bratanci aktuelnog premijera Plenkovića, Josip i Andro Makjanić, oteli su stan u Starom Gradu na Hvaru porodici Vuličević iz Beograda,

Kako je i presudio Županijski sud u Splitu. Ipak, u poslednjem trenutku oglasio se Ustavni sud Hrvatske, koji je privremeno odložio izvršenje pravosnažne presude jer su „Josip i njegov brat Andro podneli dopuštenu ustavnu tužbu“. U njihovu korist je, naravno, svedočio i otac Andreja Plenkovića, a iz premijerovog kabineta su poručili:

"Radi se o privatnim stvarima gospodina Makjanića, koje nemaju nikakve veze s predsednikom vlade“.

Procureli transkripti: Objavio je na Instagramu "da se nešto sprema", a onda su zvali moju ženu u stan!

AUTOR: Republika.mk; D:K. DATUM I VREME: 24.08.2019. 12:29 Od septembra 2018. do negde 10. aprila 2019, stalno me ucenjuju grupa ljudi koja je iznuđivala veliku svotu novca od mene, izjavio je Orce Kamčev u izjavi koju je 2. maja ove godine dao tužiocu Vilmi Ruskoskoj.

 

Interesantno, stan pripada 90-godišnjoj Ljiljani Vuličević, koja živi kod sina u Kanadi. Radila je kao profesorka na Filozofskom fakultetu i u penziji je od 1988, a pomenutu presudu je ovako prokomentarisala.

- Oni čekaju da ja umrem. Čudi me da hrvatski pravni sustav sebi može dopustiti da posle svih odugovlačenja ovako jednostavan slučaj stigne do Ustavnog suda. Kako sam ja to narušila hrvatski ustav? Kupovinom stana od 43 kvadrata? Obraćala sam se i hrvatskim predsednicima jer je predmet godinama ležao po fiokama i svaki put sam dobijala pristojan odgovor da idem redovnim sudskim putem, što sam i činila - navela je Ljiljana i nastavila:

- Do stana smo došli slučajno. Moj muž je našao oglas u novinama, a moji su roditelji imali kuću pored Budve. Prodali su je, podelili novac, pola je dobio brat, pola ja. Muž i ja hteli smo kuću u Hrvatskoj, volimo tu obalu, kristalno čisto i bistro more. Kad smo našli oglas, otišli smo na Hvar i kupili stan od Josipa Makjanića, platili ga, overili ugovor, platili porez i prijavili stan opštini.

Pročitajte još:

 

I američki ambasadori zabrinuti  zbog nasilja nad Srbima

Ne treba zaboraviti da su ambasadori SAD u Zagrebu i Beogradu, Robert Kohorst i Kajl Skot, javno osudili napad na Srbe u Kninu, što u prethodnim slučajevima nasilja nad srpskom manjinom u Hrvatskoj nije bio slučaj.

„Pridružujemo se Hrvatima širom zemlje u osudi nedavnih činova nasilja u Kninu i Đevrskama“, napisao je na Tviteru Robert Kohorst, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, dok je Kajl Skot, američki ambasador u Srbiji, naveo je da deli zabrinutost svog kolege iz Zagreba.

„Delim zabrinutost svog kolege u Hrvatskoj izraženu povodom napada na Srbe u Kninu“, napisao je Skot na Tviteru.

Bonus video: Snimak autoputa Miloš Veliki dronom