Dubrovnik
Profimedia.rs
Dubrovnik

Profimedia.rs

Dubrovnik, Foto: Profimedia.rs

Ili ipak može?

Primer iz Dubrovnika dokazuje baš suprotno. Studentkinja koja je u Dubrovnik doselila zbog studija iz Slavonije doživela je pravu neugodnost kada ju je jedan od suseda "zamolio" da premesti automobil s javnog parkinga.

PROČITAJ JOŠ:

Sve to zbog, po njemu, kontroverznih PŽ registarskih tablica, za koje je on mislio da predstavljaju Požarevac, grad u istočnom delu Srbije.

Kako devojka kaže za Dubrovački dnevnik, nedaleko od njenog stana postoji parking koji je pola privatni, a pola javni.. Ona je svoj automobil parkirala na javnom parking-mestu.

Auto, hrvatska registracija

Profimedia

Auto, hrvatska registracija, Foto: Profimedia

"Pozvao me je jedan gospodin, moj komšija, koji je rekao kako se tu ne mogu parkirati i kako mu dolazi kombi za svadbu. Rekli smo kako ćemo pomeriti vozilo ako treba. Onda je on na to još ponešto dodao i svađao se s nama. Pitao je jesmo li iz Srbije jer je mislio kako su požarevačke tablice, a požeške su. I da jesmo iz Požarevca, ne znam zašto je to bitno. Pokušala sam mu na pristojan način objasniti kako je reč o javnom, a ne privatnom parking-mestu. Rekao je kako "nastaju problemi čim nisu u pitanju dubrovačke tablice", rekla je studentkinja dodavši da je muškarac rekao da mu "mesto treba do nedelje, a iza toga će videti hoće li ona tu moći da se parkira".

PREPORUČUJEMO:

Uoči tog "svadbenog" vikenda ona je i pomakla automobil. Do ponedeljka problematično mesto bilo je prazno pa je devojka odlučila da se ponovo parkira na istom mestu. Ubrzo nakon što se vratila na mesto uočila je ogrebotine na vozilu.

Ne zna ko joj je to tačno učinio, ali ima sumnje.

"Bila je kiša, jednostavno mi je tu bilo lakše da se parkiram, kako bi lakše stigla do stana, a i reč je o javnom parking-mestu. I juče sam svoje vozilo zatekla izgrebano. Znam da je izgrebano namerno. To su ogrebotine od prednjih stakala pa sve do polovine zadnjih vrata", izjavila je.

Nije prijavila policiji, jer smatra da je poprilično nevažan slučaj. Osim ove neugodnosti, znali su joj bacati i smeće u dvorište.

"Svuda se može dogoditi neugodnost, svuda ima ljudi koji će napraviti problem, ali ne razumem zašto pojedinci iz Dubrovnika to rade vlastitim sunarodnici ponašaju se prema nama kao da smo niža rasa. Ja sam samo jedna studentkinja koja se bori da preživi u ovoj zemlji, baš kao i svi mi i zbog navedenog sam neizmerno razočarana", istakla je ova studentkinja.

Komentari (1)

penzioner

16.05.2019 01:14

Jos ste dobro prosli,mogao Vam se upalit auto.