Crna Gora, Milo Đukanović, Crnogorci
Tanjug
Crna Gora, Milo Đukanović, Crnogorci

Tanjug

Crna Gora, Crnogorci, Foto: Tanjug

Skup je održan u prostoriji sa čijih zidova su "gledali" Skenderbeg i albanske, bez ijedne državne zastave Crne Gore.

MILO, SAD SI STVARNO GOTOV! Ekspertskа misijа iz EU stiže u Crnu Goru - imaju samo JEDAN CILJ!

Nečuven skandal potpredsednika Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegua, posle sastanka koji je sa saradnicima, održao sa predstavnicima svih albanskih političkih subjekata u opštinama Plav i Gusinje, kao i članovima Nacionalnog saveta Albanaca iz tih opština do koga je došlo na poziv domaćina.

- Oni su potpredsednika Skupštine Crne Gore upoznali sa problemima i svojim nezadovoljstvom, u realizaciji osnovnih prava. Takođe, kritičnom su ocenili i situaciju oko predstavljanja Albanaca u organima lokalne i državne vlasti u tim opštinama, a posebno je istaknuto pitanje zapošljavanja Albanaca - kako u državnim, tako i u lokalnim organima i institucijama. Ovom prilikom, rečeno je da to utiče na iseljavanje mladih Albanaca, koji ne vide nikakvu perspektivu u poboljšanju položaja. Lokalni predstavnici Albanaca iz Plava i Gusinja, saopštili su da su sa ovim problemima upoznali i najviše državnike Crne Gore, kao i predsednika Vlade, ali bez vidljivih rezultata. Prema njihovim rečima, problem u autentičnom predstavljanju i zapošljavanju Albanaca, javlja se zbog slabe implementaciji postojećih zakona - saopšteno je sa ovog skupa na sajtu Skupštine Crne Gore.

Jedna od tema, bili su i nedavni događaji sa SPC, u „selu Martinaj“, a u vezi sa najavljenom izgradnjom verskog objekta, u mestu bez ijednog pripadnika pravoslavne vere, saopšteno je neistina bez trunke ustručavanja. Jer, Nimanbegu i domaćini znaju, da prema popisu iz 2011. ovde živi šest porodica pravoslavne veroispovesti!

Osim toga, mesto se ne zove Martinaj, već Martinovići, što bi trebalo Nimanbegu da nauči ako već ne zna.

NIŠTA MU NIJE SVETO Milo im je sve oprostio: Amerikanci učinili gnusan zločin, a on kleči pred njima i traži još!

Komentari (1)

ja

17.05.2019 21:09

sta je Crnogorci...zezaju braca!