Crnogorska policija
youtube
Crnogorska policija

youtube

Crnogorska policija, Foto: youtube

Crnogorska policija zabranila je ulazak u državu vernicima iz Republike Srbije i Republike Srpske uoči današnje liturgije i litije u Podgorici koju će predvoditi mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije.

- Ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen nijednoj osobi za koju se ustanovi da ide na skup SPC. Nećemo dozvoliti ulazak ni organizovanim grupama koje dođu autobusima, kombijima. Bezbednosna procena je da im ne treba dozvoliti da uđu u našu zemlju – kazao je nezvaničan izvor Pobjede iz policije.

Bezbednosna procena je da im ne treba dozvoliti da uđu u našu zemlju – kazao je nezvaničan izvor Pobjede iz policije.

BLOKADA ZA BEOGRADSKI MUŠKI HOR

Nemanja Marinković, jedan od članova beogradskog muškog hora, objavio je na svom "Fejsbuk"profilu da su vraćeni sa granice, tačnije graničnog prelaza Jabuka, i da im je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

On je u komentarima napisao da su ih vratili sa granice bez obrazloženja i da su im poručili - Ne možete ući u Crnu Goru i ne pokušavajte da uđete na drugim prelazima.

Pre toga, kako tvrdi, pretresali su ih 15 minuta.

Podsetimo, danas u 9 biće održana liturgija u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, koju će predvoditi mitropoliti Onufrije i Amfilohije, a nakon toga, u 11 časova, mitropolit Onufrije će predvoditi krsni hod do manastira na Nemanjinom gradu, mesta rođenja rodonačelnika svetorodne loze Nemanjića.

Poseta mitropolita Onufrija, najvećeg svedoka i ispovednika jedinstva Crkve u današnjem pravoslavlju, ujedno je i podrška borbi za odbranu svetinja u Crnoj Gori.

Tagovi