Požar
Printscreen/Twitter
Požar

Printscreen/Twitter

Požar, Foto: Printscreen/Twitter

Sarajevska policija je raspisala poternicu za Rasimom Muratovićem (70), koji se sumnjiči za teška krivična dela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine u vezi s izazivanjem opšte opasnosti. U slučaju korisnih saznanja građani se mole da obaveste MUP Kantona Sarajevo, Operativni centar, na broj telefona 122.

Muratović se tereti za izazivanje požara u svom stanu na četvrtom spratu zgrade u sarajevskoj ulici Ante Babića na Alipašinom Polju. Zbog toga je bio i uhapšen u novembru 2017. godine, kada se desio požar.

Policija ispred hotela

Youtube/Printscreen

Policija ispred hotela, Foto: Youtube/Printscreen

On je tada i sam bio povrđen, a u policiji je rekao da je hteo da podgreje ili skuva nešto na maloj plinskoj boci, koja se prevrnula i pala na pod. Kritičnog dana kada je požar buknuo, Muratović je išetao iz stana i nije na vreme alarmirao pomoć niti je pozvao ostale komšije da izađu iz stanova.

Veliki broj policijskih, vatrogasnih i medicinskih ekipa učestvovao je u spasavanju i evakuaciji porodica iz 75 stanova. Usled udisanja ugljenmonoksida i opekotina, povređeno je sedmoro građana, od kojih troje dece, te 11 policajaca i jedan pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.