Policija
Alo!/ Dejan Briza
Policija

Alo!/ Dejan Briza

Policija, Foto: Alo!/ Dejan Briza

* Hrvatski USKOK već više od mesec dana i u saradnji s policijom, Poreskm upravom i drugim državnim organima proverava četvoro smenjenih hrvatskih ministara

* U pitanju su Goran Marić, Lovra Kuščević, Gabrijela Žalac i Tomislav Tolušić

* Zagrebački Jutarnji list prenosi da se sprovodi istraga vezana za poslove i imovinu u međuvremenu smenjenog ministra državne imovine Gorana Marića i sa njim povezanih osoba

Nakon niza medijskih napisa o sumnjivim poslovima i sticanju vrednih nekretnina porodice Marić, USKOK je kroz formalne istrage odlučio da proveri da li je u njegovim radnjama bilo nezakonitosti.

Pritom su istražitelji izuzeli poslovnu dokumentaciju o davanju u najam i prodaji državne imovine u Marićevom mandatu, između ostaloga o prodaji rezidencije u Grškovićevoj ulici koju je koristio bivši predsednik Stjepan Mesić, a koju je za kompanija "Sjajna svetlost", koju vodi Marićev prijatelj, ali i raniji poslovni partner Zvonko Šarić.

Pročitajte još:

 

Tako se pod lupom istražitelja našao i jedan od poslednjih poslova bivšeg ministra Marića, odnosno prodaja državnog zemljišta veličine 85,6 hektara u Brodskom Varošu, nadomak Slavonskog Broda, kompanija Marsonia glas u vlasništvu ministrova prezimenjaka, prijatelja i zemljaka Dragana Marića.

Međutim, prema izvorima bliskima istrazi u ovom slučaju, u centru istrage nalazi se zamršen poslovni odnos između Gorana Marića i članova njegove porodice s preduzetnikom Zvonkom Šarićem i sumnjive prodaje nekretnina.

Neprijatno mi je, kad mi je supruga rekla nisam verovao! Odsekle su mi se noge! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 24.08.2019. 10:22 - 24.08.2019. 10:33 Važan sastanak za predsednika Srbije. Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen * Sastanak je počeo u 10 sati * Za predsednika Srbije ima veliku važnost * Sastanku u Predsedništvu prisustvuju ministri finansija i prosvete Siniša Mali i Mladen Šarčević Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa profesorom matematike Stojanom Radenovićem koji je najcitiraniji srpski matematičar.

USKOK i policija pretresli su kuće bivšeg ministra Lovre Kuščevića, kao i kuću i stan njegova šuraka Ivice Žuvića.

Sumnja se da je 2010. omogućio Žuviću da po povlašćenim uslovima kupi POS-ov stan u Nerežišćima, kao i u nezakonitosti kod prenamene poljoprivrednog zemljišta u građevinsko 2015.

Pod istragom USKOK-a našla se i Gabrijela Žalac zbog skupocenog "mercedesa E 220" i zašto je cena najma auta bila upola manja od uobičajene.

Novinar Drago Hedl otkrio je kako je bivši ministar Tomislav Tolušić u imovinskoj karti prijavio upola manju kvadraturu kuće u Virovitici i da je radove na kući izvodila kompanija kojoj je Tolušić, dok je bio župan, davao milionske poslove.

Bonus video

Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete