OGLASILA SE SAŠINA SUPRUGA "Policajci su ga stalno prekidali i govorili - to nas ne zanima!"

"Dok je iznosio detalje napada, policajac ga je stalno prekidao govoreći mu - to nas ne zanima", tvrdi žena.

Saša Vukojević
Saša Vukojević , Foto: Profimedia/Cropix

Saša Vukojević (30), hrvatski Srbin s austrijskim državljanstvom koji je brutalno pretučen u sredu oko 19 sati na letovanju u Baškoj Vodi, juče se s porodicom vratio kući u gradić nedaleko od Linza.

Priča Jutarnjeg lista o događaju s makarske rivijere odeknula je i u regionu, a sa Sašom su, kako je potvrdila njegova supruga Manuela, kontaktirali i austrijski mediji zanimajući se za slučaj. Oni smatraju da je upravo medijski interes zaslužan što je policija slučaj shvatila iole ozbiljno.

Trojica napadača

- Dok je Saša iznosio detalje napada u policiji u sredu uveče, policajac ga je svako malo prekidao govoreći mu ‘to nije bitno, to nas ne zanima’. Nakon što je priča u petak objavljena u Jutarnjem listu, zvali su nas ponovno iz policije, ali su ih ovaj put zanimali upravo detalji. S obzirom da smo već biti na putu za Austriju, Sašu su ponovno ispitali preko telefona, a onda su ispitali i mene - potvrdila je Manuela.

U policiji je istraga o slučaju još u toku te tragaju za trojicom napadača. Posao bi trebalo da im olakšaju snimci s videonadzora iz obližnje menjačnice koje su snimile mučni trenutak.

Šutirali ga na zemlji

Podsetimo, Saša je preuzeo hranu iz fast fud restorana na rivi i nosio je prema supruzi koja je na plaži čuvala njihove dve devojčice. Na pola puta dobio je udarac glavu od pozadi. U padu na tlo usledio je udarac nogom u glavu i šutiranje. Napadači su pobegli, a Saša je ostao ležati s razbijenom usnom, tri rasklimana zuba i modricama po telu.

Povod napada je nepoznat, napadači mu nisu rekli ni reč, a ni s kime nije ušao u sukob niti je imao nesuglasica pre toga. Upravo zato on i supruga su uvereni da je jedini razlog napada mogao biti tetovaža grba beogradskog kluba Crvena zvezda na njegovom ramenu te pravoslavni krst na listu desne noge.

- Želimo samo da se čuje istina i da predmet ne završi u nekoj fioci. Saša je brutalno napadnut bez razloga. Oni koji su mu to bili spremni napraviti zbog tetovaže koja ne vređa nikoga, radiće to i dalje - kaže Sašina supruga Manuela.

Ona je rođena Ličanka, Hrvatica iz Čovića kraj Otočca, koja je Sašu upoznala u Austriji, gde je posećivala oca na privremenom radu. Saša je rođen u Srpcu kraj Nove Gradiške, a u Austriji s porodicom živi od svoje 2. godine.

Povezane vesti

 • Korisnik: Llubiša
  01/08/2020 - 17:20
  Ma ko ga j... Šta će tamo? Svko ko ode tamo treba tako i da se vrati.
  • a gde se ti kupas @Llubiša
   02/08/2020 - 16:46
   a ti na moravu li se kupas,BREE
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi