Stevo Pendarovski
AP Photo/Boris Grdanoski
Stevo Pendarovski

AP Photo/Boris Grdanoski

Stevo Pendarovski, Foto: AP Photo/Boris Grdanoski

- Ja sam, kao građanin, kao osoba, ne samo kao predsednik, razočaran jer je to takođe izdalo očekivanja i poverenje koje sam imao u ljude za koje očekujemo da se bore za vladavinu zakona. Svestan sam svoje odgovornosti predsednika i svoje dužnosti da štitim interese zemlje i njenih građana, njen prosperitet i sigurnost, te postizanje strateških ciljeva, NATO-a i EU, prema kojima smo u protekle dve godine, dobili značajan zamah. Pozivam nadležne institucije da obezbede efikasan, brz i temeljit završetak istrage poštujući princip pretpostavke nevinosti. Ako postoje dokazi, podnećemo tužbe protiv svih koji su umešani, bez obzira da li su javni funkcioneri ili ne - rekao je Pendarovski na konferenciji za štampu.

Pročitajte još:

Na konferenciji za štampu održanoj povodom najnovijih događaja u slučaju "Reket", Pendarovski je rekao da je u proteklih mesec dana javnost bila svedok ogromne kriminalne afere koja je potresla temelje važnih državnih institucija i dovela ih u pitanje, više nego ikad, kao i poverenje građana u političare i sopstvenu državu.

Hrvati se hvataju za glave! Turisti BEŽE glavom bez obzira! ZARAZE SE ŠIRE DALMACIJOM!

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 10.08.2019. 20:05 Zagađeno Jadransko more! Dubrovnik, Foto: Youtube/Printscreen U sred turističke sezone, Jadransko more je svakim danom sve više zagađeno, a stručnjaci smatraju da zbog toga prete i zaraze, piše portal Index.hr. Najproblematičnije je, po svemu sudeći u, po mnogima, najlepšem hrvatskom gradu, Dubrovniku.

- Na samom početku afere "Reket", javno sam izneo svoje stajalište da sam razočaran onim što sam čuo i pozvao na brzu i detaljnu istragu. Umesto toga, vlasti su otišle na odmor kao da je to redovna i rutinska stvar, a to nije slučaj. Audio i video snimci koje su mediji delili proteklih dana izazvali su duboko razočaranje kod svih građana, posebno onih koji su godinama, po cenu stalnog pritiska i pretnji bivših vladinih zvaničnika, protestvovali svakodnevno zahtevajući pravdu - rekao je predsednik.

Iz Rusije stigao nikad brutalniji odgovor! Nema dalje, o ovakvom ŠAMARU Crna Gora nije mogla ni da sanja!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 10.08.2019. 18:05 Crna Gora i Rusija imaju značajan potencijal za saradnju, ali se te mogućnosti ne koriste jer je Podgorica izabrala prozapadni kurs razvoja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Pored njihove krivične i pravne odgovornosti, Pendrovski je rekao da, ako postoji bilo kakva veza sa slučajem, u pogledu zaštite lica koja su pod istragom, insistiram na političkoj odgovornosti političara, kako iz vlade, tako i iz opozicije.

Milo Đukanović uslikan u klubu sa muškarcem! Balkanski bandit u zagrljaju pohotnog Italijana! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 10.08.2019. 14:36 Selfi je nastao u klubu Twiga u Monaku koji je u vlasništvu Flavija Brijatorea, pre 5 dana. Milo Đukanović, Foto: EPA/Armando Babani * Kako jedan ozbiljan predsednik države može da se spusti na ovaj nivo?

- U tom kontekstu, pozivam one čija su imena pomenuta, bez obzira da li je to namerno učinjeno, samo da ih diskredituju, da dobrovoljno daju izjave pred nadležnim tužiocem, da pokažu da smo svi jednaki pred zakonom i odgovorni prema javnosti. Javnost ima pravo da zna naša stanovišta, čak i ako se bavimo izmišljotinama ili spekulacijama proizvedenim sa nepoštenim namerama - rekao je predsednik Pendarovski.

BONUS VIDEO: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa

 

Komentari (1)

svasts

12.08.2019 16:30

nista nista nista sve bude ubavo