Lamija Selimović i Almir Brkić
Facebook

 

Profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu Almir Brkić (38), njegova nevenčana supruga Lamija Selimović (38) i šestogodišnja kćerka Fatima Brkić poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče u 7.55 dogodila u tunelu Igman na autoputu Vlakovo – Lepenica.

Teške povrede zadobio je njihov maloletni sin B. B. koji je zbrinut u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Uviđaj su obavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, jer se nesreća desila na području opštine Kiseljak.

Beograd

Tanjug/Dragan Kujundžić

– Prevrnuo se automobil “ford” i tom prilikom smrtno su stradale tri osobe, dve punoletne i jedno dete. Takođe, drugo dete, koje je bilo u automobilu, zadobilo je povrede i prebačeno je u KCUS – rekao je Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutrašnjih polova Srednjobosanskog kantona.

Prema nezvaničnim informacijama, povređeni dečak, iako ima višestruke povrede, van je životne opasnosti i navodno je od siline udara ispao iz vozila, što mu je najverovatnije spaslo život.

“Ford” u kojem su bili nastradali, na ulazu u tunel udario je u zid te se odbio u unutrašnjost tunela i prevrnuo se. Lekari Hitne pomoći na mestu događaja mogli su samo konstatovati smrt Brkića, njegove supruge i kćerke.

Pojedini mediji objavili su dan ranije informaciju da je Brkić imao falsifikovanu diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Kako nezvanično saznaje Avaz, u vozilu su pronađene neke diplome.

Pročitajte još:

Ono što slučaju daje jednu sasvim drugu konotaciju jeste informacija koja je nezvanično rečena Avazu. Policija Srednjobosanskog kantona, naime, radi utvrđivanja uzroka stravične nesreće usko je sarađivala s policijom u Vogošći. Razlog tome, kako je rekao izvor iz istrage, jeste što je u stanu Almira Brkića u ulici 24. jula u vogošćanskom naselju Rosulje pronađeno njegovo oproštajno pismo.

Istražiocima je dodatno indikativno bilo to što na mestu nesreće nije bilo tragova kočenja, što je zaintrigiralo policiju. Kasnijim ispitivanjem komšija i poznanika stradale porodice, otkrivena je još jedna indikativna činjenica – u Brkićevom stanu juče ujutro intervenisala je i ekipa “Sarajevogasa” zbog curenja plin. Stan je bio otključan, a ključ u bravi.

Hitna pomoć

Tanjug/Tanja Valič

Ovu informaciju potvrdile su juče i njegove komšije, ispričavši, takođe, da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obavili uviđaj u stanu.

Husein Hadžiavdija, predstavnik stanara zgrade u ulici 24. juna na broju 40, rekao je da je Brkića vidio ujutro pre nesreće.

– Bio je član kućnog saveta i zajedno smo obavljali poslove vezane uz održavanje našeg ulaza. Vidio sam ga jutros (juče, op. a.) kada je izašao iz zgrade. Ništa nije ukazivalo na to da će se desiti tragedija. Kažu da mu je u stanu ostao uključen plin na peći i na polasku je zaboravio zaključati i stan. Ključ mu je ostao u vratima. Zvao je jednog od komšija da mu isključi plin i zaključa stan – rekao je Hadžiavdija.

David Dragičević

EPA Vladimir Stojković

Stan broj 26, koji je na trećem spratu zgrade, nakon policijskog uviđaja je zapečaćen. Kako se saznaje od izvora iz istrage, istražioci u Sarajevu intenzivno će nastaviti istragu uporedo s kolegama iz Srednjobosanskog kantona.