Lamija Selimović i Almir Brkić
Facebook
Lamija Selimović i Almir Brkić

Facebook

Lamija Selimović i Almir Brkić, Foto: Facebook

Profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu Almir Brkić (38), njegova nevenčana supruga Lamija Selimović (38) i šestogodišnja ćerka Fatima Brkić poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u tunelu Igman na autoputu Vlakovo - Lepenica.

Teške povrede zadobio je njihov devetogodišnji sin B. B., koji je zbrinut u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Prema nezvaničnim informacijama, povređeni dečak je , iako ima višestruke povrede, van životne opasnosti i navodno je od siline udara ispao iz vozila, što mu je najverovatnije spasilo život.

Ford u kom je bila porodica Brkić, udario je na ulazu u tunel u zid, odbio se i prevrnuo. Lekari Hitne pomoći na mestu događaja mogli su samo da konstatuju smrt bračnog para i ćerke.

Pojedini mediji objavili su informaciju da je Brkić imao falsifikovanu diplomu Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a kako se nezvanično saznaje, u vozili su pronađene neke diplome. Ono što slučaju daje novu dimenziju je informacija da je policija u stanu Almira Brkića u ulici 24. jula u vogošćanskom naselju Rosulje pronašla njegovo oproštajno pismo.

Zorica sa ćerkom

Facebook printscreen

Istražiocima je dodatno indikativno bilo to što na mestu nesreće nije bilo tragova kočenja, što je zčudilo policiju. Kasnijim ispitivanjem komšija i poznanika stradale porodice, otkrivena je još jedna čudna činjenica. Naime u Brkićevom stanu jučer ujutro intervenirala je i ekipa “Sarajevogasa” zbog curenja plina. Čudno je da je stan bio otključan, a ključ u bravi.

Ovu informaciju potvrdile su nam juče i njegove komšije, kazavši nam, također, da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obavili uviđaj u stanu. Husein Hadžiavdija, predstavnik stanara zgrade u ulici 24. juna na broju 40, kazao nam je da je Brkića vidio juče ujutro pre nesreće.

"Bio je član kućnog saveta i zajedno smo obavljali poslove vezane uz održavanje našeg ulaza. Video sam ga juče kada je izašao iz zgrade. Ništa nije ukazivalo na to da će se desiti tragedija. Kažu da mu je u stanu ostao uključen plin na peći i na polasku je zaboravio da zaključa i stan. Ključ mu je ostao u vratima. Zvao je jednog od komšija da mu isključi plin i zaključa stan", kazao nam je Hadžiavdija.

Željka Cvijanović i Milorad Dodik

Profimedia

Stan broj 26, koji je na trećem spratu zgrade zapečaćen je posle uviđaja. Opština Vogošća proglasila je Dan žalosti na dan kada bude obavljena dženaza nastradalim članovima porodice Brkić. Iz kabineta načelnika jučer je saopćeno da je Vogošća ostala šokirana ovom tragedijom.

"Almir Brkić radio je kao profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi, a obavljao je i dužnost predsednika Veća roditelja u Osnovnoj školi „Zahid Baručija“, koju je pohađao njegov sin, a ćerka je trebalo da krene na jesen u prvi razred", navedeno je iz kabineta načelnika.

Crna Gora, Milo Đukanović, Crnogorci

Tanjug

Lamija Selimović, koja je nastradala u jučerašnjoj nesreći, poreklom je iz Fojnice.

"Tuga, nema šta da se pričati, kažu da rođaki pozlilo kad je čula za ovu vest. Lamija je bila fina devojka, kao i cela porodica. Udala se i živeli su u Vogošći. Jedan brat, Ahmed, golman je negde u inostranstvu, drugi, Nezir, radi u „Reumalu“. Mislim da je ona završila medresu. Ma šta sada pričati kad ih nema", rekao je jedan od komšija.

Pročitajte još: