Ustaše iz A-HSP marširaju Zagrebom
Printscreen/Youtube

 

Ustaše iz A-HSP marširaju Zagrebom

Printscreen/Youtube

Ustaše iz A-HSP marširaju Zagrebom, Foto: Printscreen/Youtube

Mladić iz Vukovara Eduard Matulina objavio je status na Fejsbuku, koji je podigao na noge Hrvate i Srbe a povodom odluke o vraćanju ćiriličnih tabli u ovom gradu.

Mladić u statusu navodi da je sit politike mržnje dok Srbi i Hrvati iz Vukovara odlaze zbog loše materijalne situacije.

Status prenosimo u celosti:

"Jaoo neee opet aktualna ćirilica u Vukovaru (je*... te se neda mi se više to da proživljavam)

Jutarnja kafa + cigareta + portali...24 sata, večernji...i ajde komentari... Počeli da se*endaju Zagrepčani...rušiće ćirilicu, već su nabavili čekiće nove...i ajmo sve ponovo. Taman će tu negde 18.11 doći Zagrepčani na jednodnevni besplatni izlet i opet sve isto. Buuu ćirilica...Srbi ovo ono... Ajmo malo o nama. A ŠTA SMO MI NAPRAVILI? Dozvolili smo da nam opljačkaju, rasele državu a mi smo ih ponosno dizali.

Setite se Sanadera...brate krao nas je pred očima a mi smo svi na njegovom skupu u Hdz-ovim majicama išli i tapšali mu. Bravo Sanader! On nas počasti besplatnim masnim hamburgerom (mesom iz indonezije jer je jeftinije) a mi ajmo izbori...Sanader pa ko drugi?

I eto nama sada Sanadera... Nema veze jbg ima drugih glasaćemo... I opet isto...glasamo.... raselili oni nas... nema veze glasamo... svaka druga kuća prazna... ma nema veze... glasamo .... pa dokle više?

Iskreno stidne i spuštene glave odlazim na groblje vojnika da se poklonim jer sam zajedno sa svima nama dopustio da nam naši unište našu državu... Za čega su se ti ljudi borili i ginuli?

Ustaše

Profimedia

Ustaše, Foto: Profimedia

Za prazne ulice, za svaku drugu kuću sa natpisom "na prodaju" , za prazne vrtiće i škole, za fabrike bez mašina, za narodne kuhinje? A sada svi Zagrepčani pametni..dok nas Vukovarce boli briga.. Hoće li i Arapski pisati? Kome? Nema nas...

Ja jako volim Vukovar, rođen sam na Malom Lošinju u Vukovar sam došao posle rata... Da, iz lepog mesta , punog ljudi, prijatelja, sa srećnim detinjstvom u jedan razrušen i mrtav grad.

Preporučujemo još:

Gde nisam smeo da odem sam otići u školu bez mamine ruke (da me ne bi istukao neko samo zato što sam drugi) a životna sreća je onaj tren kada kreneš u drugi razred pa više te mama ne vodi u školu ideš sam, a ja to nisam doživeo. Odem da se igram napolju, zanimljive one rupe od granata i metaka, ja se igram tu sa klikerima. I odem malo na travu, mama sa balkona me vidi i onda batine (rekla sam ti ne na travu jer treba mina da te ubije!?) i kazna od mesec dana nema napolje... A i tako mi svejedno, prijatelja nemam, svi ili su "drugačiji" ili su u kaznama kao ja, jer se roditelji boje za njih.

Ustaše, Za dom spremni

Printskrin/Youtube

Ustaše, Foto: Printskrin/Youtube

I baš zato što sam tako rastao, što sam gledao kako se gradi svaka kuća, crkva, staza, baš zato što sam rastao sa njim zavoleo sam Vukovar više od ičega i mislim se da nikad ne idem iz njega.

Taj prelepi Dunav, ta tri lepa mosta, pa i taj vodotoranj. Eno, gradi se, gledam ga svaki dan. Prelepo! I taman kada sam skupio tih par prijatelja i počeo da živim kao jedan Zagrepčanin, e baš onda dođe opet to neko vreme. To vreme kada najboljeg prijatelja pratim na železničku stanicu sa 10 kofera i mašem mu. On ide, a ja ostajem.

Ali eto došlo je opet vreme zla, opet vreme kada se gradom viori mržnja i zlo, opet vreme kada moram da mislim hoće li se sused naljutiti kako god ga pozdravim pa izmišljam neke pozdrave (mahnem samo glavom) . Opet zlo gde će se na Hrvatsku himnu zviždati, kidati Srpske zastave i paliti., opet ona balavurdija sa Srpskom zastavom gde piše Vukovar, neda mi se to više.. Ali zašto? Zašto uvek Vukovar, ja, mi, oni? Ali nažalost zbog takvih došlo je vreme da i ja odem iz grada, države... Pakujem se polako i već je jedna noga krenula put Nemačke. Pa zašto nebi i ja vozio auto, izlazio, družio se i da mi ostane novaca za stan i režije?

Ovde trunem, sada zajedno sa mojim gradom.. Zašto Zagrepčani i svi ostali što komentarišu ne vide gladne ljude u Vukovaru, prazne kuće, ulice, prazne njive, prazne fabrike? Zašto samo vide zlo i mržnju? Zašto nas opet napadaju, zašto me opet svađaju sa prijateljem koji je druge vere i nacije?

Mislio sam pustiće nas Vukovarce da živimo, da zajedno gradimo budućnost, da zajedno radimo u novim fabrikama, da zajedno nam deca se igraju u vrtiću , idu u iste škole, da punimo ove prazne kuće i stanove u Vukovaru pa bilo koje god vere i nacije smo. Otrovani smo mržnjom i jedni i drugi, nemamo dostojanstven život. A oni će sutra opet nas svađati oko nekih 4 -5 ploča, oko nečega što ne treba ni jednim ni drugima.

Pročitajte još:

Njima samo treba dostojanstven život, baš onaj za kojeg su se borili naši, ali toga nažalost nema, to nam ne žele dati. Zato i odlazim, kao i svi moji prijatelji koje sam jako teško našao. Teška srca, zaplakaću ( možda će mi duže suze trajati nego Kolindine na vodotornju) ali nadam se da ću te opet videti punog ljudi, punog dece, srećnog i nasmejanog, bez te mržnje i zla...

Kako god bilo kasno je. Sve nam je uništio. Moj prijatelji i Hrvati i Srbi daleko su otišli, ne zato što su jesu to što jesu već zato što žele da žive miran i dostojanstven život. Pa i Hrvat i Srbin, svi zajedni su otišli. Moja komšinica, 50+ godina otišla je da zaradi penziju. To se treba gledati, ne table. Da li treba da stoji ćirilica ili ne. A Vukovarcima jednim drugima, trećima ne znači ta ćirilica ništa. Znači im samo bolji život. Laku noć Vukovare moj", piše u statusu.

BONUS VIDEO: Francuska povlači priznanje nezavisnosti Kosova