Dubravka Šuica
Printscreen
Dubravka Šuica

Printscreen

Dubravka Šuica, Foto: Printscreen

* Hrvatska poslanica iz reda HDZ, Dubravka Šuica, koja bi uskoro trebalo da postane potpredsednica Evropske komisije za demokratiju i demografiju, imaće mesečnu platu na toj poziciji od čak 150.000 kuna, odnosno nešto više od 20.000 evra, piše splitska Slobodna Dalmacija

* Analizirajući politički uspon Dubravke Šuice, list piše da je ona na početku svoje karijere posedovala samo jedan stan u Gržu od šezdesetak kvadratnih metara

* 20 godina kasnije imovina njene porodice se procenjuje na desetak miliona evra

Tu ulazi i vila na Pločama u Dubrovniku, kuća u Cavtatu, kuća na Pelješcu, stanovi u Zagrebu i na Lapadu, vikendica na Blidinjskom jezeru te jahta vredna pola miliona američkih dolara.

Hvar, Hrvatska, primorje

Shuterstock

Foto: Profimedia

Šuica, inače, profesorka engleskog i nemačkog jezika počela je da radi 1981. u jednoj osnovnoj školi, a članica HDZ je postala 1990.

Pročitajte još:

 

Ovaj splitski dnevnik podseća je na izborima 2000, ušla u Sabor, gde je provela dva mandata.

Tvrde da su njenu "vladavinu" obeležile sumnje u brojne mutne poslove u građevinskim poslovima - od prenamene zemljišta na Nuncijati, do uređenja "zlatnog klozeta" u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici, koje je Grad navodno koštalo 4.000 eura po kvadratnom metru.

Šuica je, dodaje se, 2012. postala potpredsednica Zajednice žena EPP, a godinu dana odlazi u Evropski parlament.

Pre početka konferencije za novinare, Vučić krenuo rukom ispod stola i načinio gest koji krši sve protokole! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 11.09.2019. 13:07 Konferencija održana u Palati Srbija Konferencija Vučić - Zeman, Foto: Printscreen Na početku nedavno održane konferencije Aleksandra Vučića i predsednika Češke Miloša Zemana, srpski predsednik je svom kolegi pomogao da privuče stolicu i smesti se pored njega.

Bonus video

Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare