Bludni pop: Uhapšen za vreme časa
profimedia
Sveštenik

Profimedia

Sveštenik dobio batine ni kriv ni duzan, Foto: Profimedia

Dvojica mladih muškaraca napravili su u nedelju oko 8 časova pravi haos u Crkvi Svetog Josipa u Zadru. Momci su između klupa za vernike prolivali pivo i još neku tečnost, vređali vernike, a onda su krenuli da beže, ali su zastali da pretuku sveštenika!

Naime, kada je jedan od vernika ispričao svešteniku šta su mladići radili, on je potrčao za njima tražeći objašnjenje događaja i na kraju izvukao deblji kraj. Mladići su ga fizički napali, pa je sveštenik zadobio povrede glave, ali i modrice na ramenu i rane po rukama.

Policija je ubrzo privela napadače na informativni razgovor, a sada se oglasio i otac jednog od mladića koji je priveden.

Otac tvrdi da nisu momci napali sveštenika, već on njih i to drvenom klupom!

- Ljudi moji, kakvi satanisti, moj sin je obožavatelj metala. To što nosi krst gore ili dole, levo ili desno, ne znači ništa, jer nikome nikada nije učinio ništa nažao. Uvek je bio odličan učenik, a pije, uglavnom, mleko i jogurt - rekao je otac.

On kaže da porodica živi već šest godina pored crkve i da nikad nije bilo problema.

- Ovaj sveštenik je došao nedavno u župu i sada je mom sinu natovario i greh grafita koje je neko pre dva meseca napisao na zidu crkve - kaže otac 20-godišnjaka dodajući da je na crkvi osvanu grafit "God is gay" (Bog je p***r).

Otac je ispričao da su tog dana njegov sin i prijatelj sedeli na stepenicama ispred crkve. Pivo je prsnulo nakon otvaranja limenke i tada je naišao sveštenik Martin i naredio im da se maknu.

- Otišli su na parking iza crkve i tamo seli na klupu. On je došao za njima i krenuo da ih fotografiše. Rekli su mu da to ne sme da radi, uzeli mu telefon, isključili ga i vratili. On je nakon toga ušao u crkvu, uzeo drveni sto i počeo da ih udara po leđima - tvrdi otac i dodaj da je nekoliko sati kasnije došla policija koja je privela njegovog sina.

- U policiji je testom utvrđeno da u krvi nije imao alkohola niti opijata. Na Prekršajnom sudu određena im je kazna od 150 kuna, što dovoljno govori o celoj priči. Tu niko nije povređen, a sveštenik je bio taj koji je nasrnuo na njih i to drvenim stolom i za to nije odgovarao - ispričao je otac navodeći kako mu nije jasno da mu se sin u Zadru otvoreno linčuje samo zbog fizičkog izgleda.

- Neki su mediji objavili i njegovu fotografiju kao glavnog zadarskog sataniste. Dobio je otkaz, a pitanje je hoće li biti još otkaza u našoj porodici jer smo mi kao napali Crkvu - kaže 55-godišnjak koji je pre 30 godina doselio u Zadar iz Tirane.

Komentari (3)

zloca

08.08.2018 11:04

Kazem ja,puni su zatvori nevinim ljudima

mia

08.08.2018 12:12

Doselili se u Zadar iz Tirane?

Nista mi nije jasno

10.08.2018 07:49

Kako je prsnulo pivo ako pije samo mleko?E tata,tata...