Izbori u Španiji
EPA/AP
Izbori u Španiji

EPA/AP

 Foto: EPA/AP

* Demokratski front je pre tri godine, tačnije 12.10.2016. godine, nekoliko dana pre parlamentarnih izbora na pres konferenciji potvrdio izjave insajdera Dejana Lakića, koji je pojasnio kakvo je krvoproliće spremao crnogorski režim na dan izbora

* Čelnici Demokratskog fronta su i tada upozorili koje su se sve zloupotrebe dešavale nekoliko dana pre izbora

* Bilo je reči o kupovini ličnih karata, upisavanju fantom birača u birački spisak, od strane DPS-a, a sve u cilju da ne dozvole tada očiglednu pobedu najjače opozicione partije

Ujedno ukazali su i na opasnost da se na dan izbora planira likvidacija nekog od lidera DF-, a koju je juče kao osnovanu potvrdio Dejan Lakić.

Tog istog dana, Demokratski front je dostavio Specijalnom državnom tužicu Milivoju Katniću informacije i saznanja do kojih su došli, o organizovanom kriminalu više lica, funkcionera DPS-a, i drugih sa njima povezanih lica u vezi vršenja više krivičnih dela: povrede krivičnih prava, davanje i primanje mita, faslifikovanje dokumenata, ugrožavanje ustavnog poretka, napada na imovinu političkih partija, medija.

Milo Đukanović

AP Risto Bozovic

Milo Đukanović , Foto: AP Risto Bozovic

„Kada se proglasi izborna ćutnja u petak u ponoć, aktiviraće se 40 aktivista DPS kojima će biti podeljeno po 50 000 evra. Ovi aktivisti biće zaduženi da u skaldu sa procenama centrale DPS-a, ponude porodicama koje ne izlaze na izbore od 50-100 evra za glas… U planu je distribucija unapred odštampanih glasačkih listića, sa zaokruženim DPS, a glasači su dužni da aktivisti DPS-a vrate prazan glasalki listić koji uzimaju na izbornom mestu….Za izradu falsifikovanih glasačkih listića, ličnih karata, dokumenata, biće angažovana bugarska mafija i tajna policija u Sofiji…“, saopštili su tada iz DF-a.

Pročitajte još:

 

Takođe, upozorili su tada, da je vrh DPS planirao da izazove nedrede i incidente na ulicama a onda da za to optuže DF.

„Tokom izbornog dana grupe huligana će organizovati kolonu od nekoliko automobila sa srpskim zastavama, četničkim simbolima, bez crnogorskih zastava, negde oko 10-12:30 kruže gradom, posebno u delovima grada gdje žive manjine, pale baklju i uzvikuju „Milo lopove“. Tokom izbornog dana, između 18:00-19:00 časova kada DPS bude svestan da ima ispod 40 posto podrške, aktiviraće se posebne grupe huligana pod rukovodstvom izvesnog Banovića i Živkovića, koji će upadati na biračka mesta gdje opozicija dobro stoji i izazivati incidente. Razbijati glasačke kutije, prekidati glasanje, a nakon zatvaranja birališta i prilikom eventualnog slavlja pristalica Df-a, sa majicama „Mi ili On“ gađati prostorije TV Pinka, DPS-a sa bakljama i kamenicama“, objasnili su tada iz DF-a.

Srpski predsednik zagrmeo o Kosovu! Nakon onog što je izgovorio, Amerika ZAĆUTALA!

AUTOR: Alo.rs/I.L DATUM I VREME: 20.08.2019. 21:26 - 20.08.2019. 21:35 Sastanak sa američkim državnim sekretarom održan je u 18.30, Vučič se nakon susreta sa Pompeom oglasio i rekao jasan stav Srbije po pitanju Kosova. Analitičari ovaj sastanak vide kao vrlo važan u nastavku dijaloga između Beograda i Prištine!

Oni su tada objasnili da je cilj ove akcije da se stvori privid da aktivisti DF-a napadaju institucije sistema, DPS, medije, kako bi se uvelo vanredno stanje i onemogućilo brojanje glasova. Ujedno, da bi se prekinuo izborni proces i izbori proglasili nevažećim.

Kasnije je Specijalno državno tužilaštvo odbacilo sve navode Demokratskog fronta.

Poziv na saslušanje dobio je izvesni Marinko Banović, brat Mirka Banovića koga je danas Lakić optužio da mu je lično rekao da se sprema ubistvo lidera DF-a na dan parlamentarnih izbora.

„Upoznat sam sa zahtevom SDT koji mi je prezentovao krivičnu prijavu koju je podneo DF i u jednom se pominje izvesni Banović, a to mogu biti ja, jer jesam prijatelj sa radem Živkovićem, a osim ovoga što je navedeno, a da se vezuje kao mogućnost proizvoljnih navoda u istoj, odbacujem kao netačne, proizvoljne i definitivno zlonamerne“, rekao je tada Banović.

Bonus video

Dojava o bombi ispred skupštine Srbije