Hrvatska, korona
EPA
Hrvatska, korona

EPA

Hrvatska, korona, Foto: EPA

Bolnica nije o tome obavestila njegovu porodicu, piše Dnevnik.hr.

Snaha preminulog muškarca rekla je da je o slučaju pisala ministru zdravstva Viliju Berošu, a za Dnevnik.hr je izjavila da je cela porodica zgrožena postupcima bolnice.

Da li poštujete mere protiv korone?

 

- Moj je svekar zbog moždanog udara u bolnicu primljen 2. januara ove godine. Zbog situacije s koronom posete nisu dopuštene, znate kako je... Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će je, ako bude šta novo, neko nazvati. Čula se s doktorom tog 11. januara tokom dana. Kad je nazvala 14. i pitala kakvo je stanje njenog supruga, lekar je pitao: "Kako vi ne znate?". Pita ona: "A šta ne znam?". Rekao joj je da joj je suprug umro 11. januara - rekla je snaha muškarca.

Dodala je da je porodici rečeno da može doći po stvari preminulog muškarca. Rekla je da su sve saznali u četvrtak te da su u petak došli u bolnicu.

- Rečeno nam je da glavna sestra, koja ima stvari, radi od 8 do 3. Kad smo u petak došli, ona nam je rekla da je stvari bacila - rekla je snaha. Dodala je da su i otpusno pismo i dokumentaciju pisali na 15. januar.

Hrvatska, korona

EPA

Hrvatska, korona, Foto: EPA

- Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga nego zbog jednostavnog ljudskog dostojanstva. Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno - rekla je.

Povodom ovog događaja, snaha muškarca obratila se ministru zdravstva Viliju Berošu i drugim službenicima Ministarstva. Što se tiče osoblja OB Dubrovnik, rekla je da je došla u kontakt samo s glavnom sestrom.

- Svekrov lekar je nakon tog poziva svekrve nazvao natrag i rekao kao da oprostimo, te da je lekarka koja je taj dan bila dežurna imala puno posla - rekla je.

Direktor bolnice Marijo Bekić rekao je za Dnevnik.hr da je u toku osnivanje Povereništva za unutrašnji nadzor koje će ispitati sve okolnosti slučaja te da će više saznanja o svemu imati sledeće nedelje.

- Ono što već sada mogu reći je da se radi o previdu od strane dežurne doktorke. Kazne za ovakav propust su predviđene, ali ne bih voleo o tome govoriti dok traje istraga. Doktorka se izvinila porodici. Žao mi je što se to dogodilo u našoj bolnici - kazao je direktor.

BONUS VIDEO:

.