Ubica Slaviše Krunića
Youtube printscreen
Ubica Slaviše Krunića, Foto: Youtube printscreen

U obračunu koji se noćas dogodio na porodičnom imanju Slaviše Krunića, u mestu Jablan kod Banjaluke, ubijen je napadač Željko Kovačević, piše banjalučki portal Srpskainfo.

Pozivajući se na izvore iz istrage, navodi da je policija na tragu drugog napadača, te da bi ubistvo trebalo da bude u potpunosti rasvetljeno.

Pročitajte još:

Ubijeni napadač je od ranije poznat policiji.

Nedavno je hapšen zbog iznude novca od vlasnika jednog poznatog banjalučkog restorana.

Uhapšen je i u februaru 2011. godine u akciji “Strijelac”, a policija je na porodičnom imanju pronašla 452 predmeta za koja se sumnjalo da su ukradena.

Kovačević je zbog ovoga u međuvremenu osuđen prvostepenom presudom na pet godina zatvora.

On je ranije pravosnažno osuđen na 11 godina zatvora zbog razbojništva, a u KPZ Foča odležao je devet i po godina.

Preporučujemo još:

Nakon toga zbog provala je osuđen na pet godina zatvora, ali nije upućen na izdržavanje kazne, jer mu Osnovni sud u Banjaluci nije otkucao rešenje presude, zbog čega je jedan sudija disciplinski kažnjen.

Policija je, kako se navodi, takođe utvrđuje motiv napadača.

Ubice su sačekale Slavišu Krunića pred ulazom na porodično imanje u mestu Jablan kod Trna, a zatim u njegov automobil izrešetali sa više rafala.

Izvor iz istrage otkriva da je sačekuša bila sa dve različite strane.

Krunić je ubijen razmeni vatre, ubijen je i Krunićev radnik obezbeđenja Ž. P. iz Pala i napadač Željko Kovačević koji je policiji od ranije poznat po izvršenju krivičnih dela.

Krunić je u obračunu zadobio teške povrede vitalnih organa i prebačen je u drugi automobil kojim su ga odvezli u UKC RS gde je preminuo.

"Očigledno je da se radilo o unapred pripremljenoj likvidaciji Slaviše Krunića. Tačan broj napadača, kao i vrsta oružja iz kojeg su pucali biće poznata nakon uviđaja - ispričao je izvor iz istrage".

Slaviša Krunić, Foto: printscreen

Meštani su za Srpskainfo ispričali da su oko 22.30 čuli više rafala koji su došli iz pravca porodične kuće Krunića.

"Bilo je pravo ratno stanje i to je trajalo minut ili dva. Zatim je sve utihnulo", ispričao je jedan od komšija.

Dodaje da je Krunić nedavno došao u porodičnu kuću u laktaškom naselju Jablan sa suprugom i četvoro dece jer renovira stan u Banjaluci.

"Ubice su ga sigurno pratile neko vreme", uveren je komšija.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum potvrdio je ranije Srni da su u pucnjavi u blizini Banjaluke tri lica poginula, dok je jedno ranjeno.