Procurio snimak nadzorne kamere
printskrin
Procurio snimak nadzorne kamere

printskrin

Procurio snimak nadzorne kamere, Foto: printskrin

Podgoričke "Vijesti" objavile su dva videosnimka napada Milana Kaloštrovića na biznismena iz Srbije Srđana Kneževića od 24. avgusta u Budvi.

Protiv Kaloštrovića nedavno je podignut optužni predlog, a na teret mu se stavlja da je izvršio krivično delo - samovlašće.

Iz Uprave policije saopšteno je da je policija nadležnom tužiocu podnela krivičnu prijavu protiv Kaloštrovića.

Navodi se da je Centru bezbednosti Budva 25. avgusta službenik tivatskog Odeljenja bezbednosti prosledio prijavu koju je podneo Knežević.

Objašnjavaju da je Knežević u prijavi naveo da je boravio u jednom ugostiteljskom objektu u Budvi i da je njegovom stolu prišao Kaloštrović.

"M. K. ga je, kako je S. K. naveo u prijavi, odveo u unutrašnjost jednog obližnjeg prodajnog objekta, gde mu je upućivao pretnje i od njega zahtevao da mu do ujutru preda novac u iznosu od 120.000 eura. Po navodima iz prijave, M. K. je S. K. zadao više udaraca u predelu glave", navode iz Uprave policije.

Dodaju da se Knežević, prema detaljima prijave, potom vratio u ugostiteljski objekat, gde je nedugo zatim došao Kaloštrović sa još nekoliko osoba i seo za sto...

"Te nastavio upućivati mu pretnje, ne dozvoljavajući mu da napusti ugostiteljski objekt."

Iz policije dalje navode da je Knežević u prijavi konstatovao da je sada optuženi posedovao oružje, kojim mu je pretio dok su boravili u ugostiteljskom objektu, a da je potom telefonskim putem pretio i njegovoj supruzi.

"Policija je nakon prijave preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i o svemu obavestila nadležnog tužioca. Po nalogu nadležnog sudije za istragu, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi M. K., kada su pronađena i oduzeta dva startna pištolja i veća količina municije za ovo oružje. O preduzetim merama i radnjama obavešten je nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv M. K. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo - samovlašće", rečeno je iz UP-a.

Pojasnili su da su izuzeli i sadržaj videonadzora sa dve lokacije i da su i oni prosleđeni tužiocu 25. augusta.

Iz Uprave policije saopštili su da se Aleksa Stanković, sin v. d. vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, u noći incidenta u tom lokalu zadržao manje od pola sata.

"Obaveštavamo vas da se ta štićena ličnost u ovom ugostiteljskom objektu zadržala manje od 30 minuta i da je nakon toga otišla u drugi ugostiteljski objekt.

U pratnji štićene ličnosti se nalazio samo jedan službenik Uprave policije, koji za vreme boravka u ovom ugostiteljskom objektu nije zapazio nijednu incidentnu situaciju interesantnu za službu", piše u saopštenju policije. Oni su na taj način reagovali na navode iz dela medija - da je i Stanković učestvovao u incidentu.

Pročitajte:

Komentari (1)

eee, neka

08.10.2020 10:48

samo vi idite u montenegro na more... ama ljudi kad su bili pravi domacini - samo na recima