Milo Đukanović
EPA, Ilustracija
Milo Đukanović

EPA, Ilustracija

Milo Đukanović, Foto: EPA, Ilustracija

Đukanović je rekao i da država neće da privatizuje svetinje.

On je u intervjuu za Prva tv rekao da je SPC u prvom trenutku krenula sa, kako kaže, manipulativnom idejom da „obrani svetinje od Crne Gore koja ih je izgradila“.

„Ali, pojavile su se i druge adrese koje su zainteresovane za sve ovo, koje su se sjetile da pokušaju da poprave ono što nijesu uspjele 2016. godine. Poseglo se naravno za crkvom koja im je posljednji adut koji je uveden na politički teren kako bi došlo do promjene vlasti u Crnoj Gori. Zato je vrh SPC bagatelisao razne dobre ponude, a usmjeravan od međunarodnih adresa, jer je sve jednostavnije ako se promijeni vlast“, naveo je on, prenosi CDM.

Kaže da SPC mora biti odgovoran subjekt u Crnoj Gori i da se mora ponašati u skladu sa zakonima zemlje.

Napomenuo je da nikada nije rekao da je Amfilohije na čelu „ludačkog pokreta“.

„U svim razgovorima sa Amfilohijem precizno sam kazao da mislim da je važno za budućnost Crne Gore uspostaviti jedinstvenu pravoslavnu Crne Gore, koja će objediniti pravoslavni živalj u našoj zemlji. Vrlo uvjereno ću do posljednjeg daha raditi na obnovi Crnogorske pravoslavne crkve“, rekao je Đukanović.

Pročitajte još:

Komentari (5)

duka

31.07.2020 08:54

Oprem. Ne vlast već samo ti da odeš lopove

branka met

31.07.2020 12:23

Kako knjaz sebi daje značaj. Svi ćute, samo on kevće. Preterao je u svemu i pokušava da izazove građanske sukobe misleći da po onoj "zavadi pa vladaj" može ostati još koji dan na vlasti.

Pero

31.07.2020 18:39

Milo Đukanivić: gubi dah. Udario u boga. Kleca Milio . Napušta ga razum. Kraj

izgleda

01.08.2020 07:44

... da osim sto prodaje, da i konzumira???