Zoran Erceg
Index/Printskrin
Zoran Erceg

Index/Printskrin

Zoran Erceg , Foto: Index/Printskrin

 

PROČITAJTE JOŠ:

Policija je tek šturo saopštila da su imali dva izlaska na teren, jedno u 15 sati, a drugo u 16. Oba incidenta vode se kao narušavanje javnog reda i mira.

Incident koji se dogodio u 16 sati je posebno zanimljiv. Naime, jedan je muškarac prilikom otkrivanja spomenika Tuđmanu, kojem je prisustvovao ceo državni vrh na čelu s premijerom, predsednicom i šefom sabora, povikao "Tuđman zločinac".

Taj muškarac je, saznaje Index, Zoran Erceg, javnosti poznat kao splitski ratni veteran i humanitarni aktivista koji je u vreme šatoraškog protesta u zagrebačkoj Savskoj ulici bio jedan od retkih koji su se usudili da glasno progovore protiv šatoraša.

Tuđmanov spomenik u Zagrebu

Printscreen: Facebook/24 sata

Tuđmanov spomenik u Zagrebu, Foto: Printscreen: Facebook/24 sata

 

Erceg je danas na livadu kod koncertne dvorane Lisinski, na kojoj je otkriven spomenik Franji Tuđmanu, došao u žutom prsluku kakve nose protestanti koji se u Francuskoj već mesec dana bune protiv reformi francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Nakon što je viknuo "Tuđman zločinac", Erceg je napadnut. Došlo je i do guranja, pri čemu je intervenisala policija.

Erceg se trenutno nalazi u KBC Zagreb, a policija i dalje pokušava da utvrdi šta se tačno dogodilo. Više detalja policija bi trebalo da objavi sutra.

 

Zorana Ercega javnost je upoznala kada je 2015. godine, u jeku šatoraškog protesta, upao na press konferenciju šatoraša.