Dodik, Komšić
Tanjug/AP
Dodik, Komšić

Tanjug/AP

Dodik, Komšić, Foto: Tanjug/AP

Komentarišući inicijativu Narodne skupštine RS "o mogućim rešenjima za BiH" uz pravo na "samoopredeljenje", Komšić je primetio da je predizborna kampanja počela prerano.

- Sve to što (Dodikov) NSRS radi, znaju da je nemoguće doći do toga što zagovaraju - rekao je Komšić i dodao da je reč od pretkampanji, koja je malo ranije počela nego što je to uobičajeno.

O pretnjama koje se spominju u poslednje vreme i non-pejperima, kazao je “da nema ništa od toga i da nikome nije do sukoba”.

Komentarišući Dodikove izjave o mirnom razlazu, Komšić je rekao:

- S Miloradom Dodikom to ovako izgleda: kao žestok čovek kada priča na našem nivou. On tačno zna kome sme, a kome ne sme šta da kaže. To je kao zločesto, inteligentno dete koje pomiče granicu. Pitajte kako reaguje kada neko stigne iz višeg položaja iz Vašingtona ili Brisela - naveo je Komšić.

Kazao je da danas imaju sastanak sa ministrom Turske i tvrdi da Dodik neće smeti da pomene "mirno razilaženje".

Dodik je lokalno jak, dok ne dođu veliki

- On (Dodik) je kadabahija, bahat i jak, ali na lokalnom niovu. Kada dođu veliki ''ovolišni je" - rekao je Komšić pokazujući rukama.

Tvrdi da se više puta u svom životu u to uverio. Tako je, kaže, bilo s programom reformi, NATO-om, vežbama…

- Nije on toliko naivan da ne zna onu narodnu ''da se s rogatim ne vredi bosti'' - zaključio je Komšić, prenela je sarajevska N1 tv.