Mario
screenshoot/Facebook
Mario

screenshoot/Facebook

Mario, Foto: screenshoot/Facebook

Nakon tačno mesec dana života Mariju prestaje da kuca srce i prestaje da diše. Tu počinje drama Ujdura. Tata Niko i mama Kristina odmah zovu Hitnu, te je Mario reanimiran u vozilu Hitne pomoći.

Ostao je 100-postotni invalid, potpuno zavistan od tuđe pomoći. Marek - hrabri lav, kako ga odmilja zovu, ima gotovo dvadeset dijagnoza, ne može samostalno da diše, a njegovi roditelji bore se za svaki Marekov novi dan.

PROČITAJ JOŠ:

Mario danas slavi sedmi rođendan i na veliku žalost proveo ga je u Klinici za dečje bolesti Zagreb.

Stanje mu se, nažalost, poslednjih dana još pogoršalo. Lekari su nedavno roditeljima saopštili najtežu vest - dečak je u terminalnoj fazi bolesti.

"Marek je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može se probuditi. Kore mozga ostalo je 5 mm, sve ostalo je šuplje. Takođe je dodatno stradalo moždano stablo koje upravlja vitalnim funkcijama. Puls mu pada i nažalost spasa nema. Lekari su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija. Svima koji brinu u Klaićevoj o njemu puno zahvaljujem", rekla je njegova shrvana majka Kristina.

Dečaka su za rođendan medicinske sestre obukle u belu košuljicu i crno odelo i napisale mu lepe poruke oko kreveta, ali niko ne može da sakrije tugu.

NAJČITANIJE:

"Danas mu je rođendan, tako velik dan, suze s lica ne mogu sprati... Marek će još par dana biti u bolnici i pušta se kući da kraj dočeka kući, u svome krevetu među svojim najmilijima. Na Lavu je sad sve, uz svu moguću ljubav sveta boli spoznaja da mu ne mogu pomoći", rekla je kroz suze mama.

BONUS VIDEO: